Cum se poate obtine un duplicat dupa contractul de vanzare-cumparare pierdut sau distrus?

In situatia pierderii sau deteriorarii unui contract de vanzare-cumparare se poate solicita un duplicat dupa acesta la notarul care a redactat si autentificat documentul si care detine propria arhiva. Este suficient o cerere care sa contina numarul si data redactarii contractului. Daca nu puteti furniza notarului aceste informatii sau a trecut o perioada de timp indelungata iar notarul este indisponibil, pensionat, etc., se poate obtine o copie dupa contractul de vanzare-cumparare depus la momentul trazactionarii imobilului la serviciul de carte funciara. In acest caz este suficient sa cunoasteti numarul de carte funciara al imobilului in cauza.

Despre Florin Dumitrescu

Florin Dumitrescu este partener asociat la societatea de consultanta Dumitrescu & Asociatii.

Specializat in contracte civile si analiza imobiliara, Florin gestioneaza proiectele imobiliare care necesita o analiza complexa a istoricului proprietatii si a riscurilor la tranzactionare.

129 comentarii

 1. braileanu florica

  am pierdut actul de cumparare a apartamentului construit prin oficiul
  de construire a locuintei din str. gutenberg nr 1
  cum pot sa-l obtin?
  mcy

 2. Cel mai simplu mod de dobandire a unui duplicat de pe contract este de la acel oficiu, respectiv Oficiul Judetean pt. Construirea si Vanzarea Locuintelor Timis care exista pana prin 2006 cu sediul pe Calea Aradului. In situatia in care societatea este lichidata, arhiva sa se afla la Serviciul Arhivelor Nationale de pe strada Mocioni.Succes

 3. Am un contract de vanzare-cumparare al casei deteliorat (patat 90%).
  Actul a fost incheiat la notariatul din str. 11 IUNIE. Acum nu mai este acolo.
  De unde iau un duplicat ??

 4. mihaela vranceanu

  referitor tot la OJCVL, eu am contractul de construire, insa nu mai gasesc procesul verbal de predare-primire a locuintei. imi trebuie pentru intabulare. Unde ma pot adresa in zilele noastre? Multumesc, e o urgenta

 5. @mihaela vranceanu va recomand Arhivele Nationale sau incercati sa obtineti o adeverinta de existenta a constructiei de la serviciul urbanism al primariei

 6. Buna ziua,
  Am cumparat o garsoniera in anul 2000 de la o pesoana fizica care si ea la randul ei a cumparat-o de la un proprietar persoana fizica.
  Vreau sa va intreb daca imi trebuie proces verbal de predare primire pe care nu il am, dar nr lui este specificat in contractul de vanzare cumparare.
  multumesc,
  cu stima,
  Mihaela Stan

 7. @Stan_Mihaela Contractul de vanzare-cumparare si extrasul de carte funciara sunt suficiente pt proba tranzactiei. Nu aveti nevoie de procesul verbal de predare-primire, cu atat mai mult cu cat, banuiesc, a fost realizata in fapt predarea-primirea imobilului.

 8. Buna ziua,
  situatie asemanatoare: apartament mostenit acum 7 ani, obtinut prin contractarea unui imprumut, prin ICVL. Nu exista contract de vanzare-cumparare, doar de constructie, imprumut si dovada achitarii integrale, precum si un titlu de proprietate. PV de predare-primire a fost pierdut, pentru vanzare este nevoie de acest proces verbal?
  Va multumesc!

 9. @raluca_stroe Pentru vanzare nu veti avea nevoie de proces verbal de predare-primire. Daca ati realizat succesiunea acum 7 ani, este probabil sa aveti deja imobilul intabulat.

 10. buna ziua si eu mi-am pierdut contractul de vanzare cumparare sunt din Tg-Mures locuinta a fost cumparata in 1985.
  ce trebuie sa fac?
  va multumesc

 11. Buna ziua!as dori sa ma consult cu dvs in urmatoarea problema: astazi am fost si am facut o copie xerox la contractul pentru casa. Am observat ca tipul care a xeroxat contractul, ultima pagina a xeroxato de 2 ori. Din cele 2 una a pus o intr-un sertar.Pot suspecta ceva? pe ultima pagina a contractului scrie: PLAN DE INCADRARE IN ZONA A IMOBILULUI DIN LOC…,STR…./BL…,iar pe spatele ei scrie : prezenta schita de plan face parte integranta din inscrisul autentificat sub nr. …..din…… Multumesc anticipat

 12. @Gabriel As avea si eu o intrebare: de ce i-ati permis sa faca asta, daca vi sa parut ca este suspect? Eu cred ca nu are ce face cu acea copie.

 13. buna..mi-am pierdut contractul de casa….ce pot face in acest sens?? mi-e frica sa nu se intample cv

 14. daca am cumparat un teren in calitate de coproprietar si nu detin un exemplar original al contractului de vanzare cumparare, si nici nu am certitudinea ca ceilalti coproprietari detin actul, cum pot demonstra ca sunt proprietar al cotei parte pe care am cumparat-o impreuna cu inca 3 coproprietari? pot prin absurd sa vinda fara mine?

 15. @popescu_ioana Daca este vorba despre un imobil intabulat, teren sau constructie, puteti face proba proprietatii cu extrasul de carte funciara. Daca este vorba despre un imobil neintabuat inca, incercati sa obtineti un duplicat de la notarul care a redactat contractul.

 16. Am pierdut procesul de predare primire a imobilului, acesta fusese eliberat de catre ICRAL VITAN 1992. De unde pot sa scot duplicat, nu stiu unde gasesc arhiva ICRAL VITAN.

 17. @sandy Acel proces verbal de predare-primire nu va este de nici un folos, nu aveti nevoie de el pt incheierea de acte juridice valabile privind acel imobil. Arhiva despre care vorbiti, ar trebui sa fie la Intreprinderea Locativa Vitan, ori care ar fi denumirea sa astazi, ea exista inca.

 18. Buna ziua! Va rog ajutati-ma: am pierdut contractul de la apartament(acesta nu este pe numele meu si nici succesiunea dupa tatal decedat nu am facut). Apartamentul a fost cumparat dupa anul 1989 prin SC CONCAS SRL, iar aceasta si-a suspendat activitatea din 01 oct. 2010. De unde pot recupera un duplicat? Multumesc frumos…sper sa reusesc…

 19. @florin Societatea CONCAS chiar avand activitatea suspendata, este obligata prin lege sa arhiveze documentele contabile si nu numai pt. 10 ani. Luati legatura cu cei de la CONCAS (eventual folosind informatiile de la Registrul Comertului pt. identificarea administratorilor) si veti ajunge la arhiva acestora. In situatia in care imobilul este intabulat este suficient sa solicitati de la Serviciul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, un extras de carte funciara. Va doresc Bafta!

 20. Buna seara. Daca ma puteti ajuta cu un raspuns v-as fi foarte recunoscator. Parintii mei au decedat si sunt mostenitorul unui imobil. Nu mai gasesc procesul verbal de predare-primire imobil facut cu fostul ICRAL prin anii ’70. Imi puteti spune va rog daca tot de la ei sau din alta parte pot scoate vre-o copie ceva si daca mai exista institutia asta? Va multumsc si astept raspuns din partea unui binevoitor.

 21. @gabriel Nu inteleg de ce aveti nevoie de acel proces-verbal? Incercati sa obtineti un duplicat de la intreprinderea locativa locala, in majoritatea localitatilor mai exista SRL-uri detinute de primarii si care sunt urmasele vechilor ICRAL-uri detinand vechile arhive. Interesati-va despre acest lucru la primarie.

 22. Buna ziua! Am si eu o intrebare, mama a pierdut o copie dupa contractul casei si acum se teme de ce se poate intampla, ce poate sa faca, mentionez ca mai are o copie, Va multumesc!

 23. @luminita_elena Mama dvs. poate solicita un duplicat dupa acest act, fie de la notarul care a redactat actul original, fie de la Oficiul de Cadastru local. Oricum ar fi, lipsa originalului nu produce in sine efecte negative asupra proprietatii.

 24. Am pierdut originalul procesului verbal de cumparare a locuintei de la ICRAL. CUM POT OBTINE ALTUL? Actele le-am facut in str.Academiei la oficiul cadastral din Bucuresti. Acum folosesc o copie pe care am obtinut-o de la of.taxe si impozite sector 1.Multumesc.

 25. @Mihaela Nu aveti nevoie de acel proces verbal, aveti nevoie in schimb de contractul de vanzare-cumparare al imobilului. Interesati-va la primaria de sector despre soarta ICRAL-ului local, el ar trebui sa mai existe sub forma unei societati comerciale care este succesoarea sa si a preluat arhiva acestuia.

 26. Buna ziua. Ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns?
  Tatal meu a pierdut actul casei si as vrea sa stiu cum ar putea mama mea sa intre in posesia unei copii a actului ca sa poata cere la divort si un partaj.
  Imobilul este in Medgidia.

 27. Am pierdut contractul casei cumparata in rate in 1992 unde ma pot adresa?
  A fost cumparata de la icral sect 4.

 28. Va rog sa cititi si postarile anterioare. Nu cred ca este cazul sa raspund identic fiecaruia, cu atat mai mult cu cat situatiile sunt identice.

 29. am pierdut o copie dupa contractul de vanzare cumparare al unui teren? se poate intampla ceva rau? originalul il am multumesc

 30. @cristina Stati linistita! Nu se poate intampla nimic rau, chiar nimic!

 31. Fina mea este in ITALIA, a fost intoarsa de la aeroport deoarece avea buletinu expirat, este despartita de sot, acesta nu vrea sa-i dea actul casei sa-si faca noul buletin, cum sa procedeze, poate lua un duplicat de contract?MULTUMESC.

 32. buna ziua, am si eu o intrebare
  puteti sa-mi spuneti unde gasesc arhivele nationale ICRAL,am nevoie sa-mi fac buletinul si am nev de procesul vrebal predare primire imobil in original, din pacate la politie nu-mi accepta copia dupa acest act si mi s-a spus ca pot face duplicat la arhivele nationale ale ICRALULUI, dar nu stiu unde se gaseste sediul sau dc pot sa-l fac la alta institutie a statului
  va multunesc

 33. @Adrian Nu exista arhivele nationale ale ICRAL-ului, dar exista un INCRAL local, adica o societate a consiliului local care a preluat arhiva acestuia. Acolo trebuie cautat, incepeti deci cu Primaria!

 34. Buna ziua, cum pot gasi un contract de vanzare/cumparare incheiat intre o sora de-a mea si parintii mei, fara sa stiu exact notariatul care a legalizat acest contract.

 35. @gabi Trebuie sa stiti data aproximativa si notarul, altfel nu cred ca veti afla vreodata. Aceste contracte ajunga in arhiva Camerei Notarilor de unde, fara sa indicati notarul, nu puteti afla nimic!

 36. Amcumparat apartamentul prin Bancoop si am descoperit ca apartamentul in care locuiesc figureaza in CF cu interdictie de vanzare si grevare.
  Eu am platit toate ratele dar banca Bancoop nu mai exista.
  Ce trebuie facut pentru a putea scapa de interdictii?
  Multumesc anticipat

 37. @nelu Cred ca in cazul dvs. solutia este deschiderea unei actiuni in constatare, adica o actiune prin care sa cereti instantei de judecata sa constate ca imobilul dvs. este liber de sarcini si sa elibereze o sentinta in acest sens. Cu acea sentinta mergeti la Cartea Funciara si solicitati radierea interdictiei.

 38. Am cumparat un apartament de la fostul IJGCL Tulcea in 1991, cu contract de vanzare-cumparare. Intrucat am pierdut contractul original ( si am doar o copie xerox ) am solicitat o copie legalizata de la Primarie, cea care a preluat arhiva acelei intreprinderi.
  Raspunsul lor : “Arhiva institutiei noastre nu detine inscrisul solicitat”. Mentionez ca proprietatea nu este inca intabulata, copia legalizata imi era necesara in primul rand la Cadastru, intentionez sa demarez actiunea de intabulare.
  Puteti sa-mi spuneti va rog o cale de rezolvare pentru ca sa obtin o copie legalizata a contractului? Multumesc.

 39. @puscasu_r Este posibil ca Primaria sa nu fie preluat arhiva in intregime, ci doar documentele din ultimii ani, in Romania este posibil. Daca s-a intamplat acest lucru, atunci ati putea obtine un duplicat de la Arhivele Nationale Filiala Tulcea. Incercati acolo! Daca nu aveti succes va recomand sa declansati o actiune in instanta, impotriva Primariei, se numeste actiune in constatare si nu ar trebui sa fie ceva foarte complicat. Pentru aceasta chestiune consultati un avocat.

 40. @florin-dumitrescu
  Multumesc frumos pentru raspuns. Sa aveti de bine.

 41. Buna ziua,
  Am primit prin succesiune de pe urma sotului meu apartamentul care a fost dobandit prin imprumut la cec.
  Imprumutul a fost achitat integral in 1994. Am pierdut chitanta cu care s-a achitat imprumutul.
  Pentru cadastru imi trebuie o adeverinta sau altceva? din care sa reiasa achitarea imprumutului.
  Unde trebuie sa ma adresez si cum sa procedez?
  Va multumesc!

 42. @elena Notarul este singurul in masura sa aprecieze de ce acte are nevoie pt. deschiderea succesiunii dupa sotul dvs. Va recomand sa consultati un notar, nu este cazul sa realizati demersuri inutile pt. obtinerea unor acte la fel de inutile.

 43. Buna ziua! Locuiesc la parterul uni bloc, am vrut sa-mi fac extindere balcon, am mers la un proiectant mi-a cerut copie legalizata actului de proprietate, am depus la primarie, nu ni s-a aprobat, am vreau daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns, proiectantul mi-a oprit copia legalizata a apartamentului nu vrea sa mi-o mai dea din “n” motive, poate sa-mi faca ceva rau cu aceea copie legalizata? de ex sa mi-l vanda? multumesc

 44. @alina Nu, nu se poate intampla nimic rau din faptul ca acea copie legalizata se afla la indemana altcuiva!Stati linistita!

 45. Buna ziua
  In anul 1957 bunicul meu din partea mamei a primit de la primarie 500 mp teren pt locuinta, el fiind veteran de razboi. In acelasi an sa eliberat si o autorizatie de constructie pt casa, in aceea autorizatie specificand ca terenul este proprietate de stat. Dupa un timp el a mai primit inca 500 mp acestia nefiind inregistrati nicaieri. Bunicul meu a decedat si prin succesiune, mostenitoare a ramas bunica si dupa aceea la decesul ei mama unic mostenitor fiind singurul copil. PROBLEMA apare acum din acei 500 de mp primiti sa dat loc de casa 350 mp n-a fost nici o problema ni sa spus de la primarie ca ceilalti 150 mp ramasi trec acum in proprietatea noastra. Dupa cateva zile am aflat ca se va mai da inca un teren de casa tot din acelasi lot, acum insa intrand si in acei 500 mp de teren stipulati si in autorizatia de constructie. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a nu pierde terenul, mentionez ca nu avem nici un titlu de proprietate decat aceea autorizatie si succesiunile, si ce acte ne-ar trebui pentru a face un titlu de proprietate pe cei 500 mp si plusul acela ramas de 150 mp.
  Va multumesc anticipat.

 46. @MEMET_KADER Va recomand sa depuneti o cerere la Primarie prin care sa solicitati dobandirea in proprietate a terenului in conformitate cu dispozitiile art. 35 din Legea 18/1991 a fondului funciar. Veti dobandi in mod gratuit terenul prin Ordin al Prefectului. Daca constatati ca Primaria refuza sa inainteze dosarul Prefectului intr-un termen de 30 de zile, va recomand sa consultati un avocat in aceasta chestiune.

 47. Buna ziua. Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns: Primaria a decis verificarea tuturor balcoanelor, cele cu autorizatie cele fara, la usa mea a venit cineva, mi-a cerut datele de pe buletin,i le am dat ca stiam ca se fac controale, am semnat o hartie, si am semnat ca “primarul” fara sa ma uit ce contine avand incredere in asa zisul politai. Ce ar putea respectivul sa faca cu hartia semnata si datele de pe buletin adica serie ,cnp… multumesc!

 48. @ALIN_OPREA Legal, “politaiul” nu poate face nimic cu semnatura si datele dvs.!

 49. buna ziua!!!!!!!am primit o mostenire cu 20 de ani in urma dar problema este ca actul olograf scris de matusa mea care a facut testamentul sa pierdut singurele acte care le am sunt batute la masina si semnate de martorii care au semnat si testamentul olograf nu sunt legalizate ce mai pot sa fac in cazul de fata? multumesc

 50. MAI ALES CA SI LOCUIESC IN CASA LASATA DE, MATUSA MEA DE 20 DE ANI

 51. @melinda Cred ca raspunsul dvs. il gasiti aici http://www.fraudaimobiliara.ro/cum-functioneaza-uzucapiunea-dupa-noul-cod-civil/ Va doresc bafta!

 52. Buna ziua
  Se poate recuperează un teren care a fost expropiat si sa demolat pentru construcția de blocuri, nu am act de vinzare cumpărare sa făcut o chitanta care nu sint in posesia iese puate recupera ceva unde trebuie sa întreb.

  Mulțumesc

 53. Buna ziua.
  Pentru deschiderea succesiunii ne trebuie un raport de expertiza tehnica anexat la o sentinta civila in urma iesirii din indiviziune. Dosarul mai continea si un plan. Am facut cerere la arhiva judecatoriei sectorului 1 iar la dosar mi s-a spus ca nu mai exista decat sentinta judecatoresaca din anul 1982, fara raportul de expertiza. Problema e ca la notariat imi trebuie acest act pentru succesiune, deoarece in sentinta se face referire la acest raport. De unde pot sa fac rost de acest act? Acasa am numai copii.
  Multumesc.

 54. @tatum Sincer, nu stiu! Incercati la partea cu care v-ati judecat, la unul dintre avocati, la expertul tehnic care a realizat-o! A trecut mult timp de atunci!

 55. Din cauza ca au trecut ceva ani de atunci e greu sa-i mai gasesti pe cei implicati. Chiar am incercat. Intrebarea mea era in ce conditii se mai poate face succesiunea fara acest raport in original?!
  Va multumesc pentru timpul acordat.

 56. @tatum Nu stiu ce contine exact acel raport de expertiza si imi vine greu sa va raspund la intrebare! Cred ca cel mai potrivit ar fi sa mergeti cu setul de acte necesare pt. deschiderea succesiunii la doi sau chiar mai multi notari locali si sa le solicitati opinia!

 57. buna ziua. va rog din tot sufletul sa ma ajutati si pe mine intr o problema…mama mea, care a decedat acum 3 luni a cumparat cu chitanta de mana acum 30 ani, jumatate din casa unui domn.acest domn a decedat si el iar cealalta jumatate din casa a lasat-o unui nepot care sustine ca nici el nu are acte (lucru pe care eu nu l stiu sigur, decat din auzite,sincer mi e si frica sa nu ma dea afara intr o buna zi). cu toate ca noi avem iesirea pe strada cealalta, la primarie nu exista adresa noastra intrucat atunci cand mama traia ii dadea bani pt impozitul anual fostului proprietar. am intentat numeroase procese de a lungul anilor pt a transforma chitanta de mana in act de prorprietate dar fara nici o rezolvare. ultimul l-am intentat acum 4ani, cu un avocat pe care l am platit cu aprox 4000 euro dar tot degeaba. acum ca mama a decedat e si mai greu, avocatul mi a cerut succesiunea sa mearga cu ea in instanta dar eu nu o pot face deoarece nu figuram la primarie. sunt o pers cu handicap cu pensie de 300 lei pe luna, ajutati ma intr un fel pt ca nu mai am bani pt acest avocat si mi e frica sa nu raman in strada. multumesc anticipat

 58. @cosa Cum sa va ajut? Explicati-mi cum?

 59. Am si eu o intrebare. Bunica mea o incheiat cu tatal ei in 1967 un contract de vanzare cumparare, dar acum nu-l mai gaseste. De unde am putea face rost de o copie?

 60. va rog sa’mi spuneti daca mai am vreo sansa sa transform chitanta in act de proprietate si sa pot face succesiunea dupa mama

 61. @cosa_magdalena Stimata doamna, eu am inteles intrebarea dvs.! Din pacate nu pot face o estimare asupra sanselor de succes pt. ca nu am la dispozitie toate informatiile si toate actele privind proprietatea! Apreciez ca ar fi potrivit poate sa declansati o actiune in uzucapiune impotriva proprietarilor tabulari (aceia din acte sau cartea funciara). Aceasta actiune ar putea fi pornita, spre ex. impreuna cu coproprietarul (cel care foloseste cealalta jumatate de casa), iar in felul asta cheltuielile sunt mai mici. Cred ca un avocat bun si onest (si sunt convins ca veti gasi si de acest fel) ar putea sa va raspunda la intrebari, avand la indemana toate actele. Va doresc succes!

 62. Bunicul meu a avut doua fete. Mama si matusa. Mama a murit acum 5 ani. Ca sa nu deschid succesiunea, matusa mi-a dat o suma de bani, pentru care eu si fratii mei am semnat pe o hartie ca nu avem pretentii la mostenirea mamei. Matusa mea(sora mamei) a murit acum doua saptamani. Nu a avut copii, eu, impreuna cu fratii mei fiind singurii mostenitori. Titlul de proprietate al bunicului a ajuns in posesia preotesei din satul in care a domiciliat matusa si banuiesc ca nu il va ceda. A pus stapanire pe tot terenul viticol. Am anuntat primaria din comuna respectiva ca exista succesori. Ramane valabil acel act daca nu este autentificat la notar. Ce drept are preoteasa respectiva daca nu este succesor? Se poate prevala pentru mostenire de acea declaratie sau de vreun testament? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 63. @Lamaita Declaratia pe care ati dat-o matusii a produs efecte atata timp cat era in viata, dupa moartea sa dvs. devenind proprietari ai intregii sale averi. In lipsa unui testament valabil “preoteasa” nu are nici un drept privind imobilul in discutie. Va recomand sa o somati a va preda documentele de proprietate sau sa depuneti o actiune in instanta!

 64. buna ziua
  mama mea si tatal meu au murit
  suntem 2 surori si toate actele sunt la sora mea, nu imi da actele sa fac succesiunea pentru aparament unde pot scoate actele sa fac succesiunea pentru mostenire.

 65. @khalidia Cred ca ar fi potrivit sa discutati aceasta chestiune cu un notar local! Eu va recomand ca acesta sa notifice pe sora dvs. in vederea deschiderii succesiunii pe cale notariala. In situatia in care convocarea adresata de notar va ramane fara efect va puteti adresa instantei de judecata.

 66. Buna ziua,

  Cu vreo cateva zile in urma, am descoperit ca nu mai am contractul de la apartament, contract eliberat in 1992 de catre RAAIFLET Bacau. Din investigatii, am aflat ca nu Arhivele Nationale, ci Primaria, este cea care a preluat arhivele RAAIFLET.
  Ca atare m-am prezentat la ei, am urmat procedurile lor de eliberare a unui duplicat, asta insemnand plata taxei de cautare in arhiva precum si aducerea unui certificat fiscal, cum ca sunt la zi cu toate darile, insa, surpriza, a doua zi, dupa ce am depus toate la ei si asteptam sa ma anunte cand sa vin sa ridic duplicatul, ma suna de la primarie, sa imi spuna ca nu gasesc in arhiva lor contractul meu. Cu alte cuvinte nu doar eu l-am pierdut, ci si ei, sau ma rog, nu il gasesc, pentru mine e tot aia.

  Intrebare: ce Dumnezeu pot face cand atat eu ca proprietar am ratacit (habar nu am cum) contractul casei dar si cei care ar trebui sa aiba al doilea exemplar, nu il mai gasesc ?
  Ce se intampla, cum ies din situatia asta?

  Multumesc

 67. Doresc sa fac un mic update si sa suplimentez intrebarea mea. Azi am vorbit din nou cu o reprezentanta a primariei, unde ar fi trebuit sa se gaseasca un exemplar original al contractului de vanzare cumparare, in urma preluarii arhivei de la RAAIFLET, si care exemplar vad ca l-au pierdut si ei, reprezentanta care mi-a spus, la intrebarea mea: “Si acum ce-i de facut?” ca dumneaei stie ca de la bun inceput, contractele de vanzare – cumparare a locuintelor s-au incheiat in 3 (trei) exemplare, ca asa este procedura la intocmirea unor contracte de vanzare – cumparare a locuintelor, dar ca nu stie cine detine cel de-al treilea exemplar.

  Intrebarea mea: este adevarat?, contractele de vanzare-cumparare locuinta se intocmesc sau se intocmeau, in trei exemplare? si daca este asa, cine ar detine in mod normal/legal, cel de-al treilea exemplar?
  Eu nu-l mai am, primaria care a preluat arhiva de la RAAIFLET, l-a prapadit si ea, …. al treilea?

  Multumesc

 68. @Nelu_H Este posibil sa nu existe un al treilea exemplar din contractul dvs. In vanzarile-cumpararile apartamentelor din fondul de stat nu se respecta vreo procedura anume. Situatia in care va aflati se poate rezolva pe calea instantei de judecata, prin initierea unei actiuni in constatare impotriva primariei prin care sa o obligati a va recunoaste dreptul de proprietate. Hotararea judecatoreasca va tine loc de contract de vanzare-cumparare, dar este indicat sa declansati aceasta procedura doar daca aveti cu adevarat nevoie de un exemplar original din acest contract.

 69. Necesitatea contractului de vanzare – cumparare va aparea peste 2 saptamani cand sotia trebuie sa-si reinoiasca buletinul de identitate si unde, printre actele necesare la preschimbarea buletinului se numara si contractul de vanzare – cumparare, in copie si original.
  Altminteri nu am de gand sa vand locuinta, dar cine poate stii ce imi rezerva viitorul si imi necesina acest contract de dobandire in proprietate, a locuintei.

  Multumesc pentru sfat, tot binele.

 70. Buna ziua
  am o intrebare foarte neplacuta:daca fratii mei refuza sa-mi returneze titlul de proprietate pe care-l am in urma mostenirii, pot sa-l recuperez de la notar?
  Cu multumiri

 71. @Crina Daca notarul are un exemplar original din acel titlu il veti putea recupera de la el. Daca nu il are, aveti deschisa calea actiunii judiciare impotriva fratilor dvs. Va doresc bafta!

 72. Buna ziua
  O intrebare: Tatal meu (decedat in prezent) este proprietar, de jure impreuna cu surorile lui al unui teren agricol extravilan. Titlul de proprietate a fost ridicat de facto de una dintre matusi, care refuza orice dialog referitor la succesiune. Cum as putea intra in posesia mostenirii ce imi revine de fapt si de drept dupa tatal meu? Trebuie neaparat sa obtin titlul de proprietate(duplicat) si cum as putea sa-l obtin?
  Cu multumiri

 73. @Maria Pentru procedura de obtinere a unui duplicat va rog sa studiati http://www.fraudaimobiliara.ro/cum-se-poate-obtine-un-duplicat-dupa-titlul-de-proprietate-pierdut-sau-distrus/
  In acelasi timp, veti putea obliga matusa sa va puna la dispozitie titlul in urma unei actiuni in instanta!

 74. Multumesc de raspuns.Dar este legal sa declar pierdut ceva ce nu am avut?
  Probabil ramane a doua varianta.

 75. Buna ziua
  Am cumparat de la matusa mea casa bunicilor pe care am darimat-o si am facut o casa cu 3 apartamente.
  dupa un timp am vrut sa refac cadastru si sa impart casa in 3 apartamente, acum avind 1 cadastru pe toata constructia.
  problema acum intervine, am pierdut o parte din acte nu mai am decit contractul de vinzare cumparare intre mine si matusa in original, un plan de constructie pentru noua casa si am reusit sa aflu de la primarie numarul autorizatiei de constructie.
  Intrebarea e, eu ce fac, de unde ar trebuii sa ma apuc sau poate imi recomandati o firma care se poate ocupa de toate actele, cadastru si tot ce este necesar pt vinzarea imobilului care se afla in Voluntari.
  Multumesc

 76. Buna ziua!
  Daca sunt in divort cu sotia mea si a luat din casa contractul de vanzare-cumparare al apartamentului, care este bun comun dobandit in timpul casatoriei, poate sa vanda sau sa instraineze sub vreo forma apartamentul, fara acordul meu??? La notariat am inteles ca nu se poate face vreo instrainare, dar….la camatari sau altceva …..exista vreo posibilitate?? Si ce pot face eu acum, ca sa-mi obtin eventual un duplicat, cu care sa pot ataca orice ar face ea? Am o copie dupa contract, e suficenta?

 77. @Daniel Fara acordul dvs., sotia nu poate instraina sau greva de sarcini apartamentul bun comun, orice act de dispozitie fiind nul de drept. Copia xerox va este suficienta pt. a obtine un duplicat de la notarul care a redactat actul original.

 78. Buna ziua. Asa de bucuroasa sunt ca am gasit acest site atat de bine organizat. Am o problema la care caut raspuns de ceva timp. Va rog din suflet sa ma ajutati. Problema e in felul urmator: bunicii mei au detinut impreuna o casa. Intre timp bunicul meu a murit. Au 2 copii. Dupa decesul bunicului, bunica doreste sa cedeze partea ei de casa tatalui meu insa titlul de proprietate a disparut. Poate obtine un duplicat? Va rog sa-mi descrieti intreaga procedura, insemnand obtinerea duplicatului si cum poate dupa sa-si cedeze partea. E nevoie sa se dezbata succesiunea? Va multumesc anticipat pt raspuns, am vazut ca sunteti foarte amabil cu toate persoanele si va apreciez din suflet.

 79. @ANDRA Sunte necesare niste explicatii suplimentare: despre ce fel de titlu de proprietate vorbiti – contract de vanzare-cumparare, donatie, certificat de mostenitor, etc. Apoi, unde este situat imobilul – in zona cu cadastru si carte funciara sau intr-o zona fara carte funciara? Multumesc

 80. Buna ziua! Mai exista OJCVL Timis? La numarul afisat pe internet nu raspunde nimeni, indiferent de ora. Stau la sat si nu vreau sa bat drumurile degeaba. Am nevoie de contractul original de cumparare a casei mele, de abia recent am realizat ca ce am eu e o copie. Multumesc!

 81. @j’ade Eu stiu ca mai exista OJCVL Timis. Cred ca cel mai potrivit ar fi sa sunati la primaria Timisoara, serviciul locativ si veti obtine informatii detaliate. De altfel, cred ca arhiva OJCVL Timis se pastreaza la primaria Timisoara.

 82. am pierdut copie xerox contract apartament. originalul il am acasa este vreun pericol ca sunt disperata va rog sa imi raspundeti mai amplu pe intelesul meu va multumesc se poate falsifica ceva dupa copia xerox?

 83. @anda Cel mai amplu raspuns pt. dvs. este urmatorul: nimeni nu poate folosi sau falsifica contractul dvs. folosindu-se doar de o copie xerox! Stati linistita!

 84. va multumesc foarte mult

 85. Eu locuiesc in strainatate, si am un certificat de mostenitor impreuna cu sora mea si mama mea de la tata care a decedat acum 31 de ani. Mama inca traieste, si de doi ani taxele pe casa vin numai pe numele dansei, nu mai vin separat pe numele meu, pe numele sorei mele si pe numele mamei, si ma intrebam de ce. Pentru actele de mostenire dupa decesul mamei trebuie sa am numar de CNP si buletin actualizat pentru Romania, caci actele mele romanesti sunt expirate de multi ani si m-am gandit ca poate de aceea nu mai vine chitanta pe taxa de casa si pe numele meu? Sora mea locuieste in Romania.

 86. Buna ziua,

  as dori un sfat de la dvs in urmatoarea problema: am un apartament cumparat de 20 de ani cu uzufruct pentru bunicii mei, bunica mea a murit acum cateva luni si bunicul meu acum 18 ani. As dori sa fac cadastru si intabulare in vederea vanzarii dar nu mai gasesc actul de deces al bunicului in original, trecand foarte mult timp. Cum pot face rost de original ca am vorbit cu notarul care mi-l solicita in original.
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

 87. @Mirela Nu stiu de ce se intampla acest lucru. Dar cu siguranta nu are legatura cu cotele de proprietate ci cu baza de date a primariei.

 88. @NEAGU_SIMONA Un duplicat dupa certificatul de deces puteti obtine de la serviciul de stare civila de la locul decesului bunicului dvs.

 89. Buna ziua ,
  Am cumparat un apartament. La notariat, dupa semnarea actelor de catre vanzator si cumparator, mi s-a inmanat doar doua duplicate dupa actul de vanzare cumparare si nu actul original .Actul original ramanand la notar.Mi s-a spus de catre notar ca asa se procedeaza dupa o noua lege. Intrebarea mea este daca intr-adevar a aparut aceasta lege pentru ca mi se pare normal ca sa mi se dea si mie un act de vanzare-cumparare in original in calitate de cumparator. Va multumesc

 90. @Andrei Da este vorba despre noul Cod Civil. Originalul va raman la notar! Nu ma intrebati care este logica acesti legi.

 91. Buna seara,
  Tatal meu a murit in anul 1987. In acelasi an s-a facut si succesiunea unde sora si mama mea au cedat succesiunea in favoarea mea, detinand cota de 1/1. Dupa revolutie s-au dat terenurile agricole inapoi, acest titlul find emis in anul 1998 pe numele mamei mele care a decedat in anul 1994. Sora mea a decedat si ea in anul 2000. Problema este ca vreau sa intabulez acest teren care mi-a fost cedat si care nu este trecut in Certificatul de mostenitor fiind din anul 1987. Impozitul pe teren eu l-am platit in toti acesti ani. Ce trebuie sa fac sa pot sa intabulez acest teren pe numele meu? Va multumec.

 92. @Cristi Mama si sora dvs. au cedat acea parte din succesiune despre care se face scriere in Certificatul de mostenitor si nu succesiunea in intregul sau, cu atat mai putin acele bunuri care au fost dobandite ulterior. Pentru a intabula terenul va trebui sa deschideti succesiunea dupa mama, respectiv dupa sora dvs.

 93. Ok va multumesc pentru sfat, dar problema este ca sora mea decedata are doi copii care sunt plecati pe afara si numai stiu nimic de ei. Acum, au si ei dreptul la acest teren? Ar trebuii sa-i caut, pe unde or fi ei, sa pot face succesiunea si sa-mi intabulez terenul? Pentru ca am inteles de la fostul primar ca in perioada aceea (1987) se ceda intreaga masa succesorala (adica si terenul pe care l-am redobandit dupa revolutie) si ca pot scoate de la notar un Certificat de mostenitor suplimentar, ceva de genu…Va multumesc, o seara buna.

 94. Ioan G. Golovcencu

  Va rog foarte mult sa-mi spuneti unde se afla arhiva OJCVL Bacau. Am fost indrumat catre Arhivele Statului Bacau si apoi la firma “Termoloc'” fara succes.
  Nu cred ca s-a pierdut arhiva OJCVL Bacau.
  Multumiri anticipate
  Ioan G. Golovcencu

 95. Buna Ziua

  Va rog! sa ma ajutati cu un raspuns
  Mama mea a decedat///mi-a lasat in mostenire o garsionera confort 2
  Parintii mei dupa ce m-au conceput au divortat Mama revenind la numele de fata.Ulterior sa casatorit dar si-a pastrat numele de fata///Deci Numele ei de fata este Dumitrescu. Iar numele de Casatorie cu tatal meu Voicu. Cand s a recasatorit ea a ramas tot cu numele de fata Dumitrescu.Imi Cer cei de la Notariat Duplicat dupa hotararea de divort care s-a pronuntat undeva in anul 1965. Cei de la judecatorie nu o mai gasesc, Arhivele Nationale nu o mai au. Ce pot face? Mai pune spre vanzare Garsionera sau totul ramane asa daca nu o gasesc.

 96. Imi cer scuze pt greselile gramaticale pe care le-am facut…sper totusi sa primesc un raspuns.

 97. @Ioan_G_Golovcencu Sigur nu sa pierdut. Incercati la primaria Bacau!

 98. @voicu In mod normal pentru dezbaterea succesiunii era suficient certificatul dvs. de nastere si certificatul de deces al mamei, dar notarul este suveran in aceste chestiuni. Daca nu reusiti sa solutionati succesiunea pe care notariala va ramane deschisa calea instantei de judecata. Consultati un avocat pentru detalii. Va doresc Bafta!

 99. Va rog frumos sa-mi spuneti cum sa procedez, vreau sa trec casa bunicului pe numele meu, dar acte nu stiu daca are sau le-a pierdut, ca este foarte batran si nu mai stie, cum pot face rost de acte pentru casa? unde sa ma adresez? Am gasit la el doar un act de succesiune dupa bunica, care este decedata de 17 ani, ma intreb s-a putut face succesiunea fara actele de la casa? Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine, Va multumesc.

 100. @denissa Va recomand sa consultati un notar local. Puteti “trece” casa bunicului pe dvs. doar prin vanzare sau donatie care trebuie semnate de bunicul dvs. sau printr-un testament. Actul de succesiune dupa bunica trebuie sa faca trimitere la cartea funciara sau Serviciul de Inscriptiuni si Transcriptiuni, etc. Studiati-l cu atentie!

 101. COMENTARIILE LA ACEST POST SUNT INCHISE. VA ROG SA POSTATI COMENTARII LA http://www.fraudaimobiliara.ro/cum-se-poate-obtine-duplicat-dupa-actul-de-proprietate-pierdut-sau-distrus/

 102. Am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva. Sotul meu a decedat, a facut un contract vanzare cumparare cu o verisoara pe un imobil. Nu gasesc actul si nu stiu la ce notar sa facut. Cum pot obtine un duplicat? multumesc

 103. Buna ziua!
  Anul trecut in 2013 sotulmeu a pierdut contractual vanzare-cumparare a apartamentului. Astazi pe 19.02.2014 am mers sa reinnoiesc cartea de identitate ca mi-a expirat si nu au vrut sa accepte contractual care a fost facuta dupa cel original, dat fiind faptul ca nu este originalul. Ce este de facut? Cum sa raman eu fara carte de identitate din cauza prostiilor lor? Degeaba am spus ca a fost ceruta din nou de la Miercurea Ciuc contractual, sau copia contractului, ca cel original nu are cum sa mai fie, pe ei nu-l intereseaza. Ce sa fac? Raman fara carte de identitate acum?
  Va rog sa-mi raspundeti ca deja sunt la pamant atata am plans de nervi.
  Va multumesc!

 104. Buna ziua!
  Sunt si eu curioasa la ceva. Ieri am scris tot aici problema mea, dar vad ca nu este publicat, stau acum si ma gandesc daca mai are rost sa cer ajutorul cuiva, dar am sa incerc si a doua oara.
  Sotul meu a pierdut contractul original de la apartament, si eu ar fi trebuit ieri sa reinnoiesc buletinul (carte de identitate), ceea ce nu s-a putut face dat prin faptul ca o copie dupa original nu este de ajuns, chiar daca a fost ceruta de la MIercurea Ciuc de unde aveam si originalul, acum pierdut din pacate. Acum stau si ma gandesc ce o sa se intample mai departe? Cum o sa mai fac carte de identitate? De draci am plans o gramada ieri, chiar nu inteleg ce mai trebuie sa facem. Si ca o ultima intrebare! Daca gaseste cineva contractual original, ne poate afecta vreun fel? V-as multumi mult daca ati raspunde la intrebarile mele. O zi buna!

 105. Buna ziua,
  Doresc sa cumpar un teren de la o persoana dar persoana respectiva imi tot spune ca a pierdut contractul de vanzare cumparare si ca il scoate de la un notar…as dori sa stiu daca pot lua teapa in urma efectuarii tranzactiei la un notar public.
  Va multumesc.

 106. Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Eu si cu un verisor suntem mostenitorii legali ale celor doua matusi fara copii, (80ani si 78ani). Ele sunt proprietare fiecare pe cate o casa pe aceeiasi strada. Una din ele a decedat in 2010. Acest verisor are avantajul ca locuieste in acelas oras cu ele. Prin diverse tertipuri, varul meu a facut tot ce a fost posibil ca eu sa nu mai pot avea acces la domiciliul matusilor, sau sa pot vorbi cu ele telefonic, “intorcandu-le” impotriva mea, lasand impresia ca el le intretine, (ele au pensie), pentru a putea intra doar el in posesia celor doua imobile. Intrebarea mea este: cum pot afla daca exista vre-un act de vanz-cump, sau donatie, pentru matusa decedata? si ce sanse as avea in cazul in care totusi matusa ar fi facut vre-un act de vanz-cumparare, dontie, etc., poate “viciat”, adica atacabil in instanta prin care sa dovedesc calitatea mea de rezervatar legal? Va multumesc anticipat!

 107. buna sunt divortata si fostul sot a oprit contrctul casei bun dodandit in timpul casatoriei si nu vrea sa mi-l dea pentru a face partajul va rog a ma ajuta pentru a obtine un duplicat contractul vanzare-cumparare este facut la Romcomfort Bucuresti si am avea o intrebare daca se hottrste sa il vanda de comun acord imi mai trebuie duplicat
  cu mii de multumiri

 108. Buna ziua,
  Imi puteti spune, va rog frumos, cui (unde) ma pot adresa pentru obtinerea unui duplicat al PV de predare-primire a locuintei eliberat de Primaria Sect. 5, SC. Cotroceni SA in anul 1993?
  Va multumesc foarte mult.
  Cu stima,
  Mariana Buzatu

 109. de unde pot ridica dovada achitare integral apartament cumparat in rate prin IMOBILIARA RA in 1992

  Multumesc

 110. COMENTARIILE LA ACEST POST SUNT INCHISE. VA ROG SA POSTATI COMENTARII LEGATE DE ACEST SUBIECT LA http://www.fraudaimobiliara.ro/cum-se-poate-obtine-duplicat-dupa-actul-de-proprietate-pierdut-sau-distrus/

 111. In 2006 sotul meu a vandut un teren extravilan din Ialomita, primit donatie de la matusa sa, persoanei care il si foloseste. Actul de vanzare s-a intocmit la un notariat din Bucuresti dar nu mai avem niciun exemplar al lui si sotul meu nu isi mai aminteste exact nici numele notarului nici adresa biroului.
  Acum primim de la ANAF Ialomita somatie de plata pentru impozitul aferent terenului.
  Cum putem demonstra ca nu mai suntem noi proprietarii terenului respectiv? Multumesc.

 112. Buna ziua,

  Va rog sa imi spuneti cum si de unde sa incep, pentru a putea recupera actul de proprietate al casei parintesti unde a locuit tatal meu, dupa ce parintii s-au despartit, deoarece tata a pierdut actele iar acum vrem sa vindem casa dar nu avem niciun act.Fac precizarea ca imobilul este din satul Nedelea, localitate Aricestii Rahtivani, jud Prahova.

  Multumesc anticipat!

 113. Buna ziua.Va rog daca puteti sa imi raspundeti la problema mea.Mentionez ca tatal meu avea un teren primit cadou la nasterea sa, pe vremea acea se eliberau un vef de chitante in loc de act de proprietate, acea chitanta era pe numele lui, a decedat acum 20 ani lasand-o pe mama cu 2 copii minori, acele acte erau tinute de mama tatalui meu si le–a tinut la ea pana a decedat in urma cu 2 ani in momentul acela sora tatalui mea a pus mana pe acele acte si ajutata de cineva din primarie a reusit sa schimbe acte si sa zica ca terenul nu era pe numele tatalui meu in urma caruia la si vandut. Vreau sa stiu daca pot sa mai fac ceva, sa stiu de unde pot sa scot un act ceva precum acel teren era pe numele tatalui.Mentionez noi nu am vazut nici un fel de act pe care ea zice ca le-a facut in momentul in care am vrut sa vedem macar actul de vanzare/cumparare pe care ea la facut in momentul in care vanzari nu a vrut sa ne arate numic, spunand ca nu avem ce sa vedem, acel teren se afla in comuna Tunari, si binenteles noi nu am primit nimic.Multumesc!

 114. Buna dimineata, stimate domn Florin Dumitrescu va rog sa imi spuneti de unde pot sa obtin o copie dupa Procesul – Verbal de cumparare a imobilului din sectorul 3 unde locuiesc (actele au fost intocmnite la ICRAL-ul din cartier de unde apartineam atunci, cum era pe timpuri) am nevoie urgenta de el pentru ca mi-a expirat CI! Multumesc, o zi buna!

 115. buna ziua, am contract vanzare-cumparare cu mama mea pe numele nepoatei ei (fiica mele) la aceea data fica mea minora eu reprezentand-o, acum dupa 10 ani vine mama spunand ca a facut un alt contract in care la trecut coproprietat pe tatal meu vitreg si ca acel cel am eu nu mai este valabil, se poate?? la aceea data ap. nu era intabulat, are ceva dea face treaba cu intabulare?? va rog sa-mi raspunde-ti, ce pot face?? va multumesc.

 116. apartamentul este cu clauza ca mama mea cat traieste va locui in acel imobil, ea mai poate face ceva referitor la apt., stau si ma gandesc sa fie fals contractul, l-am facut la notar autorizat, trebuia sa mai fac ceva in acea vreme?? (mers la judecatorie sa eu stiu ce, am auzit o gramada de variante) va multumesc si astept raspuns.

 117. Buna ziua, am neaparata nevoie de indrumare.
  Vreau sa vand apartamentul pe care il am in mostenire (“casa parinteasca”). Mama a luat acest apartament cu rate prin CEC, asa cum se facea pe vremuri. Desi am pastrat toate actele casei, de la darea in folosinta incoace, nu gasesc chitanta pe care sa scrie “achitat integral”. De unde o obtin si cat ma costa? Ma puteti indruma? Am incercat sa accesez site-ul de la Arhivele Nationale dar nu merge deloc.
  Saru’ mana!

 118. Buna dimineata,
  Am o mare, mare rugaminte la dvs.
  Ma numesc Golovcencu Ioan si ma adresez in numele matusii mele de 95 de ani,Todirascu A. Silvia din Iasi Str. Albinet 28.
  Casa matusii mele din Comuna Garleni Judetul Bacau i-a fost comfiscata in 1951 si apoi a fost vanduta prin OJCVL – Bacau in 1977 in baza Legii nr.4/1973.
  Primaria din Garleni mi-a comunicat in 1991:
  Casa a fost vanduta numitului Bran Ioan prin OJCVL comform contractului de vanzare-cumparare Nr.26 la data de 23. iulie 1977.
  Primaria comunei Garleni spune ca actul de vanzare cumparare de la OJCVL s-a pierdut si nici actualul proprietar nu mai are contractul.
  Am numaidecat nevoie de contract, motiv pentru care l-am cautat la arhivele statului Bacau, Primarie, Prefectura, firma termoloc, fara rezultat.
  Nu stiu numarul cartii funciare a casei sau terenului.
  Rog sa ma invatati daca mai este vre-o speranta si daca da unde pot gasi actul respectiv necesar pentru ANRP.
  Cu multe multumiri,
  Golovcencu Ioan si Todirascu A. Silvia

 119. Va rog sa ma ajutati de unde sa scot o copie dupa contractul de apartament al socrului meu MELIS IOAN EUGENIU situat in str BANCA NATIONALA 3 B 9 BACAU deoarece dupa decesul lui nu l am gasit la actele casei si am nevoi de o copie pentru succesiunie.De asemenea am o copie dupa actul de propietate al soacrei mele care e foarte stearsa si notara mi a cerut un exemplar mai vizibil pentru legalizare.Ei au fost despartiti si au locuinte diferite.

 120. Buna seara, pentru a face cadastrul si intabularea unui apartament dobandit prin mostenire, mi se cere copia contractului de imprumut cu CEC-ul din 1991. Cum pot obtine acest document? Mentionez ca am adeverinta de radiere a ipotecii, procesul verbal de predare-primire si contractul de vanzare cumparare. Multumesc

 121. PETRE MONICA DOINA

  Buna ziua,
  Daca se poate, as dori si eu o informatie, si anume unde s-ar gasi in prezent arhiva OJCVL Prahova. Sotul meu a contractat un apartament proprietate personala prin 1981-1982, pt. care el a platit ratele pana prin 1985-1986. Si as avea nevoie de o dovada cu sumele pe care le-a achitat el pt. acest apartament.
  Ratele i se retineau pe statul de salariu in Constanta (fiindca era angajat la Navrom Constanta). Am incercat sa obtin aceste informatii de la Navrom Constanta, dar compania a intrat in lichidare judiciara (faliment) din 1999 si in acest moment nu mai este nimeni pe acolo care sa ma poata ajuta.
  De aceea as incerca la OJCVL Prahova, unde se virau de fapt banii ce i se retineau la Constanta.
  Multumesc mult si anticipat.
  Monica Petre

 122. Buna ziua, as dori sa va intreb, in cazul in care am pierdut contractul de vanzare al casei, intocmita in 1985, si solicit un duplicat notarului care a intocmit actele, care sunt costurile pe care va trebui sa le suport? Multumesc frumos.

 123. Am vrut sa fac cadastru si am descoperit ca am in curte un teren mai mic: 242 m in loc de 300 m.Tatal meu a cumpararat in 1974 un teren de 300 m cu casa, 75% de la o familie care detinea cu titlu de proprietate din 1951 si 25% de la un nepot al vechilor proprietari de dinainte de 1951(a mostenit in 1967). Inainte de 1951 proprietar a fost un domn care a murit in 1949, s-a facut la judecatorie in 1951 o cerere de deschidere de succesiune in numele sotiei acestuia si a celor 2 fete din prima casatorie. (sotia a mostenit 25% si fetele 75%).Proprietarul terenului de dinainte de 1951 a tot cumparat si vandut portiuni de teren.(nu avem toate actele doar o parte, luate de la arhive). In actul de vanzare-cumparare din 1951 de la fete catre familia de la care a cumparat tatal meu si in actul de mostenitor al nepotului al sotiei cu 25% la acte apa : actele luate de la arhive si numarul de incheiere al cerererii de succesiune din 1951.Cum pot obtine o copie dupa succesiunea din 1951, fara a stii numarul actului de mostenire din 1951? De unde o pot obtine? In dosarul respectiv luat de la arhive ( 7 file) apar: cererea sotiei pentru deschiderea de succesiune, declaratile a 2 martori, certificatul de deces (oficial si scris de mana), o delegatie a avocatului de caz si incheierea. In incheiere se spune doar ca s-a luat cunostinta de cerere sotiei si declaratile martorilor, si ca urmare aproba deschiderea de succesiune, se recunosc ca exista doar trei mostenitorii (cea de a doua sotie si cele doua fete) si in urma defunctului a rezultat respectivul imobil. Nu apar: acte de proprietate noi,schite sau vreo specificare cu privire la cotele de proprietate ale celor trei sau dimensiunea terenului.

 124. buna ziua, am si eu o intrebare daca in 1991 suntem 3 surori si in 1991 parintii mei au inaintat actele de cumparare a unui apartament cu 4 camere fiind chiriasi, nu proprietate personala apartamentul si am cedat in favoarea unei surori care s-a casatorit intre timp si noi am cedat apartamentul pt ea si 1991 a facut formalitatile sa i-l cumpere ajutata de mama cu bani bineinteles ca nu l-a achitat ea integral dar in contractul de vanzare sunt numai parintii mei, fiind apartamentul pe numele lor si semnatura lui sora mea intrebarea este ca ei au facut contract de vanzare cumparare toti 3 dar semnatura lui tata nu este este cu totul alta semnatura in locul lui e cea reala numai a lui mama si a lui sora mea ce pot sa fac in situatia asta cum pot sa dovedesc ca o semnatura e falsa pt ca nu e semnatura lui tata reala, chiar daca au trecut atatia ani si intre timp sora mea a cumparat apartamentul si e pe numele ei ca noi am semnat in favoarea ei ce pot face cat ma costa autentificarea semnaturii si ce pasi trebuie sa urmez ca nu o las asa astept raspuns de la dvs semnatura lui tata se vede clar ca nu a semnat el nu stiu cum a fost la icral cum s-a facut treaba asta ca banuiesc ca acolo sau la notar s-a incheiat contractul respectiv.

 125. Buna ziua, am si eu o intrebare daca parintii mei au divortat si tatal meu a luat toate actele casei, cum se procedeaza pentru a face rost de o copie dupa toate contractele casei, se poate deschide procesul de partaj fara contractele casei. Mentionez ca mama nu mai stie la ce notar s-a facut contractul de vz-cump.

 126. Am cadastru, intabularea și actul de vânzare-cumpărare cu nr greșit al străzii, nimeni nu a văzut până acum când a trebuit să – mi pun gaze. S-a greșit de la cadastru. Ce pot face. Cel care mi-a făcut cadastru, este la pensie. Vă rog dacă puteți să-mi răspundeți.

 127. buna ziua. cum recuperez un act de vanzare cumparare incheiat in 1958? mentionez ca la arhive l-am cautat si astept raspuns de la cadastru, insa cei de acolo mi-au raspuns ca sunt sanse minime de a fi la ei. ce trebuie sa fac? va multumesc

 128. Sunt presedinte de bloc, avem restantieri care au fost dati in judecata, ne trebuie actul de proprietate al apartamentului pentru a finaliza procesele si nu le avem. Cum putem intra in posesia lor (a copiilor), tinand cont ca vanzarea s-a facut prin 1990-1993, unde ne putem adresa?
  Va multumesc.

 129. Cum pot obtine o copie a unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil vandut de o ruda care l-a dobandit prin frauda, fara sa cunosc numarul si data contractului sau numele si adresa notarului? Singurele elemente pe care le am sunt: numele vanzatorului, adresa imobilului vandut si data aproximativa (1998-1999).
  Va multumesc!

Lasa un comentariu