Cum se poate obtine un duplicat dupa titlul de proprietate pierdut sau distrus?

Duplicatul dupa titlul de proprietate se obtine in baza unei cereri care se depun la primăria în raza căreia se află imobilul menţionat în titlu. Cererea va fi însoţită de următoarele acte: anunţul din Monitorul Oficial al României privind declararea pierderii titlului de proprietate, certificatul fiscal recent privind imobilul, copiile actelor de identitate ale titularilor, declaraţia notarială pe proprie răspundere a titularului menţionat în titlu de proprietate în care să se arate ca nu a înstrăinat sub nici o formă imobilul şi că nu au fost şi nu sunt litigii pe rolul instanţei de judecată care să aibă ca obiect imobilul menţionat în titlul de proprietate, precum şi orice alte acte pe care primăria le consideră necesare.

Despre Florin Dumitrescu

Florin Dumitrescu este partener asociat la societatea de consultanta Dumitrescu & Asociatii.

Specializat in contracte civile si analiza imobiliara, Florin gestioneaza proiectele imobiliare care necesita o analiza complexa a istoricului proprietatii si a riscurilor la tranzactionare.

219 comentarii

 1. Daca titlul de proprietate exista insa acesta a fost deteriorat (plastifiat) si nu se mai poate legaliza, cum se poate obtine un duplicat?

 2. Deteriorarea iremediabila a titlului este echivalenta cu distrugerea sa. Procedura este similara cu cea descrisa mai sus cu precizarea ca anuntul in Monitorul Oficial este pt. distrugerea nu pt. pierderea titlului.

 3. daca unul din proprietari da pierdut contractul de proprietate si cere un altul fara sa spuna ca mai exista si un alt proprietar la acel imobil, noul act de proprietate emis va contine doar unul din cei 2 proprietari sau ambii???multumesc!!!!!

 4. @diana emiterea unui nou titlu de proprietate se face in urma unei proceduri complexe in care se verifica cine sunt proprietarii reali ai imobilului si nu in baza “declaratiei” unuia dintre coproprietari. Daca noul titlu nu este identic cu cel “dat” pierdut insemna ca este un fals si puteti ca actionati in justitie persoana respectiva, atat pentru anularea acelui titlu cat si pentru angajarea raspunderii penale pentru fals si uz de fals.

 5. Stanciu Mihaela georgeta

  Mama mea a pierdut titlul de proprietate al garsonierei de ceva ani si orice act privitor la cumpararea garsonierei de catre ea. Are un contract de intretinere si ingrijire incheiat la notar intre ea si fiica mea care cred ca nu are valoare fara Titlul de proprietate al mamei mele. Vreau sa stiu exact ce trebuie sa fac eu ca fiica a ei pot sa fac cererea de duplicat al actului la primaria Ploiesti si ce acte sigur imi mai trebuie. Va multumesc. Pot primi un raspuns de la cineva competent. Astept raspuns pe e-mailul meu. 19 aprilie 2011 ora 10 si 31 minute.

 6. @Stanciu Mihaela Georgeta Contractul de intretinere este in principiu un titlu de proprietate si este suficient prin sine insesi daca indeplineste conditiile de forma si fond cerute de lege.Un extras de carte funciara este de asemenea suficient pentru a dovedi proprietatea, daca imobilul este intabulat. Situatiile pot varia iar informatiile furnizate de dvs. sunt insuficiente. Comunicati-mi va rog ce fel de titlu detinea mama dvs.: contract de vanzare-cumparare autentic, contract incheiat cu statul roman, etc. 19 aprilie ora 18 si 40 minute.

 7. Stanciu Mihaela georgeta

  Va multumesc mult d-nule Florin Dumitrescu pentru raspunsul dat. Ce pot sa va spun eu este ca mama mea Olaru Ileana a incheiat contract cu statul pentru construirea garsonierei in care sta. A dat un avans (tot prin imprumut cu rata lunara), ratele casei incepind cind s-a mutat in garsoniera. De ce imi trebuie acest Titlu de proprietate ? La Oringe pentru a lua un telefon mobil cu abonament pentru mama, sa pot comunica mereu cu ea, mi-au spus ca trebuie neaparat, contrat de vinzare-cumparare, contract de inchiriere sau in cazul ei titlu de proprietate, buletin, cupon de pensie. Ce ma pute-ti sfatui sa fac? Va multumesc pentru raspuns. 20 aprilie 2011.

 8. @Stanciu Mihaela georgeta Incercati sa obtineti duplicatul dupa contract de la Intreprinderea de Stat pentru Fond Locativ din localitatea in care locuiti. Ei ar trebui sa pastreze o arhiva cu aceste titluri de proprietate.

 9. Buna ziua,
  va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situatie: in 2004 s-a intocmit un antecontract de vanzare cumparare autentificat la notar, pe un teren extravilan, inscris in Registrul Agricol, conform adeverintei eliberata de Primarie si asupra caruia (terenului) urma sa se reconstituie dreptul de proprietate in baza legilor fondului funciar. Acum dupa 7 ani, firma la care s-a vandut terenul a intrat in insolventa si executorul solicita inscrierea in CF a dreptului de proprietate asupra terenului dobandit prin antectr de vanzare cumparare si obliga vanzatorul sa depuna titlul de proprietate, schita si adeverinta fiscala. Problema e ca vanzatorul nu are Titlul de proprietate si a vorbit la Primarie pt a-l primi, dar i s-a comunicat ca e o procedura ft complicata si a primit doar o adeverinta care atesta existenta terenului in Reg Agr. Va rog frumos sa-mi spuneti cum putem obtine in acest caz titul de proprietate. Mentionez ca vanzatorul actual a incheiat un contract de vanzare cumparare de mana intre el si vanzatorul initial.

  va multumesc,

 10. @MARTIN TEODOR In opinia mea exista doua variante pentru rezolvarea acestei probleme:
  1. Obtinerea titlului de proprietate de la primaria competenta, fie printr-o procedura administrativa staruitoare, fie prin intentarea unei actiuni in justitie prin care sa obligati primaria a elibera acest titlu.
  2. Firma aflata in faliment, prin lichidatorul sau, va intenta o actiune in justitie impotriva dvs. si va solicita instantei de judecata emiterea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de titlu de proprietate. Dvs. puteti sustine acest demers.

 11. Buna ziua, am o problema, bunicul meu a pierdut actul de proprietate, iar bunica mea a decedat anul trecut. Cum poate mama mea sa obtina un duplicat al actului. Mentionez ca bunicul este imobilizat la pat si nu prea intelege anumite lucruri iar mama nu are procura notariala.
  va multumesc

 12. @petronela Daca locuiti in Transilvania istorica sau in Bucovina nu aveti nevoie de acest duplicat. Un extras de carte funciara este proba, aproape absoluta, a proprietatii detinuta de bunicii dvs.
  Daca locuiti in schimb in teritoriile de dincolo de Carpati, un astfel de document poate fi util. Daca este vorba de un teren extravilan puteti obtine un duplicat de la Prefectura (Comisia Judeteana de Fond Funciar) iar daca este vorba de un teren intravilan sau un apartament incercati la Arhivele Nationale, filiala locala.
  Succes

 13. sunt proprietar pe un apartament si mi-am pierdut actul de proprietate.CE POT SA FAC VA ROG AJUTATUI-MA !!!
  va multumesc

 14. @alena va rog trimiteti-ne mai multe informatii: ce fel de act de proprietate era: autentic, tip Intreprindere de Stat Fond Locativ, etc…

 15. Parinti mei au cumparat o bucata de teren pe care au construit o casa in anul 1960. Parinti au decedat si nu au avut titlu de proprietate si nici inscris in CF, contractul de vanzare cumparare a terenului a fost facut de mana care s-a pierdut.
  As dori sa stiu cum am putea obtine titlu de proprietate noi mostenitorii?

 16. @Pop_Iosif in opinia mea cel mai potrivit ar fi sa inaintati o actiune in instanta impotriva vechilor proprietari, aceia de la care parintii dvs. au dobandit terenul, sau impotriva mostenitorilor lor, si sa cereti instantei de judecata pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act autentic. Urmeaza apoi autorizatia de constructie si/sau solicitarea unei adeverinte de existenta a constructiei de la primaria de localitate. Cu acestea toate veti realiza intabularea imobilului… Aveti cale lunga, va recomand sa apelati la un avocat, si va doresc succes.

 17. Buna ziua,

  Am o mare nelamurire, vecinul meu persoana fizica, m-a chemat in judecata pentru granituire teren cu care ma invecinez. Problema insa este ca terenul vecinului nu este pe numele lui, ci pe numele unei firme. Este corect asa, se poate?

  Va multumesc, Mikaela

 18. @mikaela Daca ceea ce spuneti dvs. se confirma, atunci va puteti opune foarte simplu actiunii in granituire sustinand (si dovedind) in fata instantei de judecata faptul ca, petentul nu are calitate procesuala activa, nefiind proprietarul imobilului si nedovedind vre-un interes in actiune.

 19. unchiul meu a pierdut titlu de propietate dar are copii dupa el ce tebuie sa fac ca sa obtin un original el find foarte in varsta si ne deplasabil, titlul fiind pe numele sotiei decedate

 20. @alice_elena primul lucru care ar trebui facut este acela de a deschide succesiunea dupa sotia decedata si abia dupa aceea se poate obtine un duplicat dupa titlul de proprietate, dar pt a va explica ce este de facut, va rog sa imi spuneti ce fel de titlu de proprietate este vorba.

 21. este un titlu de proprietate in baza legii nr 18/1991 a fondului funciar

 22. succesiunea este facuta

 23. alice_elena In primul rand, unchiul dvs. ar trebui sa faca o procura fiului sau unui alt mandatar in scopul gestionarii situatiei create prin pierderea titlului de proprietate. Notarul se va deplasa la domiciliul sau la cererea indreptatita a solicitantului.
  Apoi, trebuie obtinuta o adeverinta de la primaria din localitatea in care se afla terenul din care sa reiasa faptul ca titlul a fost emis in data/poarta numarul/si priveste pe proprietarul X.
  Etapa a treia implica obtinerea unei adeverinte similare de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara competent.
  Petentul se va intoarce apoi la primaria mai sus mentionata unde va solicita afisarea unui anunt privind solicitarea unui duplicat dupa titlul de proprietate pierdut. Primaria este obligata sa afiseze cererea si sa astepte trecerea unui termen de opozitie de 30 de zile, apoi sa elibereze adeverinta.
  Ulterior, dosarul continand adeverintele de la primarie si OCPI se depune la prefectura ce va elibera un duplicat dupa titlul de proprietate pierdut.
  Dupa cum observati, este o procedura complicata si de durata si va recomand angajarea unui specialist/consultant.
  Va doresc succes.

 24. Buna ziua,

  as avea si eu o intrebare, bunica mea a decedat in 2000, titlul de proprietate, aspra casei (cu teren aferent) si un teren extravilan, a ramas la unchiul meu, care a decedat in august anul trecut, actul nu l-am putut gasi dupa decesul acestuia,drept pentru care, pentru a deschide succesiunea in justitie, intre mama mea si verii mei, ne trebuie un duplicat dupa actul de proprietate. De unde putem obtine acest duplicat si in baza caror acte?

  Va multumesc.

 25. Mariana_C Pentru a obtine duplicat dupa titlul de proprietate privind terenul extravilan, va rog urmariti raspunsul dat d-nei alice_elena mai sus.
  Pentru constructie, lucrurile sunt diferite, dupa cum aceasta este situata in zona de carte funciara sau in cea a registrelor de inscriptiuni si transcriptiuni. Daca constructia este situata in zonele in care exista carti funciare, veti obtine acest duplicat de la serviciul de carte funciara competent iar daca este vorba de zona registrelor, atunci acest duplicat se obtine de la judecatoria competenta.

 26. va multumesc foarte mult

 27. Buna ziua. Am si eu o problema referitor la actele de proprietate ale unui imobil sutuat in Otopeni.Tatal meu a facut o casa pe numele meu, (si terenul pe care se afla casa este tot pe numele meu). Acum ca divorteaza de mama si si-a gasit o alta femeie, doreste sa-mi ia ori jumatate de casa ori sa i-o trec pe numele lui sa se insoare cu acea femeie si ea sa aiba o stabilitate. (ei ii este frica sa nu o dau eu afara din casa). Tatal meu mi-a luat actele de proprietate si m-a amenintat ca ma da in judecata pt ca eu nu aveam cum sa am bani pt acea casa. Ce ma sfatuiti sa fac? Pot sa ma duc sa iau un duplicat si sa le declar nule pe cele vechi? Poate sa ma dea in judecata pe acest motiv? Eu i-am propus sa vindem si sa-i iau un apartament pentru ca nu pot sa locuiesc acolo cu el si acea femeie, dar nu vrea (pt ca femeia vrea vila nu apartament). Va rog din suflet sa-mi dati un raspuns pt ca sincer nu as vrea sa-l acuz de furt de acte.(imi este de asemenea frica sa nu faca ceva cu ele,sa nu falsifice vreo semnatura ceva).
  va multumesc anticipat.

 28. @ANA_MARIA Lucrurile sunt mai simple decat ati crede. Daca imobilul (casa si teren, dupa cum precizati) se afla in proprietatea dvs. atunci nimeni nu va poate stirbii drepturile care se nasc din aceasta. Tatal dvs. nu poate dovedi faptul ca nu aveati bani la momentul dobandirii imobilului (procedural vorbind nu se poate dovedi un lucru negativ decat proband lucrul pozitiv contrariu), dar acest lucru nu este relevant pana la urma in conditiile in care imobilul este edificat si nu donat. Tatal dvs. va putea bineinteles sa porneasca actiune in instanta dar, in opinia mea, sansele sa castige aceasta actiune sunt minime.
  Privind actele de proprietate, parerea mea este ca ar fi potrivit sa solicitati un duplicat, eventual la notarul la care au fost incheiate. Posibilitatea de a le falsifica sau de a le folosi in mod fraudulos este foarte mica, o astfel de actiune fiind sanctionata penal.
  Va doresc succes.

 29. Va multumesc mult de tot. Chiar m-ati linistit. O seara placuta.

 30. Buna ziua! Bunicul meu a decedat si nu gasim titlul de proprietate in original, dar avem o copie (data de cei de la primarie). Cei de la primarie ne spun ca nu a fost eliberat, ca e le transcris..ne plimba de coolo colo… Ne-au sugerat sa il dam pierdut in monitorul oficial. Ne trebuie originalul pentru succesiune. Cum putem sa facem rost de el sau de un duplicat, in caul in care nimeni nu stie daca a fost sau nu vreodata eliberat?

 31. @silvia_cristina Veti putea declara titlul pierdut doar daca detineti nr. de inregistrare si data eliberarii. Un duplicat se poate obtine urmand procedura descrisa la pct.23

 32. Va multumesc pentru raspuns!

 33. Buna ziua, daca actele de pe un teren care este in Australia au fost pierdute cum se procedeaza? terenul a fost al strabunicului meu iar atat el cat si bunicul meu sunt morti. actele au fost facute pe numele strabunicului.
  va rog am nevoie sa stiu de unde pot incepe cu demersurile. va multumesc

 34. tin sa precizez ca actul nu cred ca a fost declarat pierdut!!

 35. @multescuana Nu stiu raspunsul la intrebarea dvs. Postez intrebarea pe blog in speranta ca va raspunde cineva. Succes

 36. Sunt din judetul Timis comuna Birda si am pierdut duplicatul de la Titlul de ptoprietate pe terenul arabil. Ce trebuie sa fac?

 37. @Beleuta Va rog cititi raspunsurile anterioare.

 38. Buna ziua!
  As avea si eu o intrebare in legatura cu schimbarea actului de poroprietate, va explic situatia:
  mama mea a decedat in urma cu 3 ani si eu sunt plecata in strainatate, din diverse motive nu am putut sa rezolv actele casei si pamantului, mentionez ca sunt singura mostenitoare.Problema este urmatoarea: eu am lasat sa locuiasca in casa o fata descapacitata mintal, as vrea sa stiu daca ea poate sa schimbe actele casei si sa le treaca pe numele ei, pt ca, din ziua in care mama mea a decedat, sa pierdut si actul de proprietate. Mentionez ca aceasta fata sa apucat sa faca constructii pe pamantul meu fara aprobarea mea….si as mai vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru a obtine un duplicat al titlului de porprietate si ce acte sunt necesare pentru a schimba totul pe numele meu?
  Va multumesc anticipat!

 39. @marinoiu_vera Este imposibil ca cineva sa faca, legal, acte privind transferul de proprietate privind bunurile pe care le mosteniti.
  Va recomand sa cereti un extras de carte funciara (se obtine de la Serviciul de Carte Funciara local) si apoi sa discutati problema dvs. cu un notar.
  Acesta este in masura sa va constituie un dosar de succesiune privind acel imobil.

 40. Apreciez ajutorul pe care-l oferiti oricarui solicitant intr-un mod concis si profesioniat si profit de bunavointa D.stra. pt. care va multumesc anticipat, ca sa ma sfatuiti, sa-mi recomandati un consultant – probabil avocat,notar – asa cum ati sugerat mai sus – pt ca – doresc sa obtin un duplicat dupa titlul de proprietate asupra unui teren extravilan – eliberat in alt judet (locuiesc in Bucuresti)- inteleg ca procedura e complicata si astfel as rezolva mai eficient si mai usor.

 41. @anaste Va multumesc de aprecieri. Intradevar, cred ca aveti nevoie de ajutorul unui profesionist. Un avocat ar fi mai potrivit si mai ieftin decat un notar, in aceasta etapa. Procedura este cea explicata in raspunsul anterior formulat d-nei alice_elena. Daca imi precizati (cu aproximatie macar) zona in care se afla terenul extravilan va pot face recomandari mai precise privind avocatul potrivit.

 42. BUNA ZIUA. Va rog sa ma ajutati… am un unchi nu mai are frati, i-a murit mama, actele sunt pe numele mamai sale… el mai avand rude, doreste sa-mi incredinteze mie imobilul…actele stau de multa vreme la un var al sau…cum ar trebui sa procedam? VA MULTUMESC !

 43. MA SCUZATI AM UITAT SA SPECIFIC CEVA… ACEL VAR ESTE DE REA CREDINTA NU ACCEPTA SUB NICI O FARMA SA-I INAPOIEZE ACTELE… VA MULTUMESC!

 44. Buna ziua. Bunicii mei au 3 case impreuna, una a dat-o spre mostenire fiicei lor, iar celelalte doua nu le’a dat nimanui. Dar este o mare problema. ei nu se inteleg, fiecare vrea sa faca de capul lui, imi este greu sai aduc pe amandoi in acelasi loc pentru a incheia un act de vanzare cumparare a casei… Bunicul meu este pe moarte si doreste sa imi lase mie una din case, cu acordul tatalui meu, dar bunica nu vrea asa ceva. Am impresia ca actul casei il ascunde bunica mea, la dat disparut, iar ea doreste sai lase casa unde locuiesc acum unui fiu de’al ei, nu tatalui meu, deoarece vrea sa ma dea afara. repet, bunicul meu este de acord sami lase casa si tatal meu lafel, fiind un posibil mostenitor (in acte sunt doar bunicii proprietari, nu a lasat niciun mostenitor). Cum fac sa imi lase casa bunicul, daca nu am actul casei si mai ales, fara voia bunicii? Si asta cat mai repede, deoarece daca moare bunicul, situatia e clara… Va multumesc, si astept raspunsul.

 45. @TRIFU_MIRELA Va rog sa precizati despre ce fel de acte este vorba: contracte de vanzare-cumparare, titlu de proprietate, extras de carte funciara, etc.? Despre ce fel de imobil este vorba: constructie, teren intravilan, etc.?

 46. @cristina Bunicul dvs. poate face un testament privind averea sa si asta fara acordul sotiei sale. Testamentul poate fi autentic (semnat in fata notarului) sau olograf (scris si semnat de bunicul dvs.).

 47. Este vorba de casa construita de ei amandoi, titlu de proprietate deci, si constructie.

 48. Buna ziua.
  Suntem mostenitori ai unor terenuri agricole intr-un sat din jud. Cluj.
  Titlurile de proprietate / 2 / au fost gresite / numele mostenitorlor nu au fost scrise corect /.
  Prin hotarare judecatoreasca definitiva “s-a constatat nulitatea absoluta partiala” a celor doua titluri , dispunandu-se eliberarea a noi titluri de proprietate”.
  In vederea acestui demers, la Primaria comunei ni se cer si exemplarele originale ale celor doua titluri anulate, pe care le-am ratacit.
  Ce se poate face ?

 49. @Liana Declarati titlurile de proprietate pierdute si publicati anuntul in Monitorul Oficial. In principiu, copia dupa Monitorul Oficial care contine anuntul va inlocui Titlul de proprietate pierdut.

 50. Buna ziua ! Am si o intrebare: in anul 1991 prin legea 18 i sa dat lui tatal meu titlu de proprietate pe 1 ha agricol, in 2002 el a decedat, acum noi mostenitorii vrem sa facem succesiune la casa, gradina si inca 2 ha mostenire de la bunici din partea tatei. Specific ca noi nu am stiut de 1 ha mentinut mai sus am aflat acum de el, si tot odata ca este la primar in asociatie, noi nu avem originalul ni sa dat o copie de la primarie unde rezulta ca tata este propritar, cand am vb cu primarul despre el nea spus ca originalul este la el ca i la vandut tata cand traia dar totodata nu este legal vandut. am facut reclamatie la politie sa ni-l restituie primarul titlu in original, nu am primit nici un raspuns, cu toate ca au trecut cele 30 de zile si ca sa aflu azi ca primarul vrea sal radieze ca i sa dat printr-o eroare acel titlul, intrebarea mea este poate sa-l radieze chiar daca noi avem suntem mostenitori pe acel pamant? vreau sa specific ca avem si impozit de platit la el si noi nici nu am beneficiat cu cereale sau bani dupa urma lui. astept raspuns,va multumesc

 51. @fany Va recomand sa faceti o cerere la primarie, iar in situatia in care nu primiti raspuns sa va adresati instantei de judecata.

 52. Domnule Florin Dumitrescu,

  Parintii mei sunt separati de foarte mult timp, insa nu au divortat legal. Mama locuieste in apartamentul unde sunt proprietari amandoi iar tatal s-a mutat cu o alta femeie si si-au construit o casa impreuna. Acum doua zile tata a venit in vizita si i-a luat mamei actele de proprietate ale apartamentului,(motivand ca acesta este si pe numele lui), impreuna cu actele de la doctor care atesta ca mama este bolnava si nedeplasabila. Ne temem ca in baza acestor acte va putea obtine un credit de la banca sau va putea instraina apartamentul (fiul sau vitreg este un notar renumit). Cum am putea scoate un duplicat al acestor acte? Ne-ar ajuta duplicatul la ceva in cazul in care tata reuseste sa foloseasca originalele fara acordul mamei? Sau vreo alta sugestie prin care sa o pot proteja pe mama de o eventuala batranete pe drumuri?
  Va multumesc anticipat pentru timpul si bunavointa dumneavoastra!

 53. @Claudia Va pot linistii spunandu-va ca nu se pot incheia tranzactii si nu se pot obtine credite, in mod legal, fara acordul anterior si expres manifestat al mamei dvs. Nu cred ca v-ar fi foarte utile duplicatele dupa titlurile de proprietate, va sfatuiesc sa solicitati extrase noi de carte funciara pentru a verifica eventuale modificari aparute acolo si sa declarati nule titlurile de proprietate publicand un anunt in Monitorul Oficial.

 54. Buna ziua! Am si eu o problema legata de un teren intravilan: ar trebui sa am 10.000 de metrii patrati dar in realitate am abia 7200. Acest teren face parte dintr-un lot de 5 hectare care in trecut a fost impartit intre 5 frati(cate un hectar pt fiecare). In momentul de fata eu am acesti 7200 de metrii pe cand vecinul meu are 12500 de metri. Partea proasta e k cei 12.500 de metri au fost impartiti din nou si vecinul de langa mine are 5000 de metrii, adica exact cat trebuie, pe cand urmatorul are 7500, adica are in plus exact ce imi lipseste mie. Spuneti-mi si mie cum sa procedez daca terenul care imi lipseste nu se afla la vecinul direct acestia mutand hotarul spre mine fara ca cel de langa mine sa ramana cu ceva in plus. De la arhiva, stiti cumva daca se pot scoate acte de proprietate foarte vechi de cand s-a impartit prima data terenul? Va multumesc!!!

 55. eu am fost plecat in it, acum cand am revenit, sotia plecata cu actele de proprietar pe apartment, certificat casatorie, certificat nastere, libret militar, diplome etc. Intreband fica despre acestea spune ca nu are cunostinta despre ele……..cum pot obtine duplicat sau cum trebuie sa procedez.

 56. aceste documente erau impreuna, le pot obtine doar eu ptr ca ea nu se gaseste an tara?

 57. @Diaconu_Silviu Va sfatuiesc sa porniti actiune judiciara impotriva ambilor vecini, atat a celui din imediata dvs. vecinatate cat si a celuilalt. Nu va pot spune despre ce fel de actiune ar putea fi vorba, informatiile transmise de dvs. fiind evazive. Privind duplicatele dupa titlurile de proprietate, va sfatuiesc sa solicitati extrase de carte funciara de la serviciul de Cadastru sau acte de la notarul care a autentificat tranzactia. Arhivele pastreaza doar documente foarte vechi, ceea ce nu este cazul dvs.

 58. @stefan Cred ca aveti o sotie foarte prevazatoare :-) Serios vorbind va pot spune ca puteti solicita un extras de carte funciara de la Serviciul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Acest document este suficient pt. dovedirea proprietatii asupra apartamentului. Celelalte duplicate au proceduri specifice iar intrebarea depaseste topicul acestui blog. Va sfatuiesc sa solicitati informatii de la Serviciul de Stare Civila al Primariei locale. Pt. libretul militar, a carei utilitate in prezent nu o cunosc cred ca va puteti adresa Comisariatului Militar Zonal.Va doresc succes.

 59. Stimate Domn.
  Eu mi-am plastifiat contractul de vinzare-cumparare din 1992 cu SCAVL Berceni.
  Am citit undeva ca a devenit inutilizabil. Asa e? Cei de la Politie mi-au zis sa scot un duplicat (trebuie sa schimb CI).
  Cum se poate remedia acest lucru sau mai bine zis ce se poate face in conditiile astea? Multumesc.

 60. @Razvan Cel putin aveti un contract de vanzare-cumparare stralucitor si rezistent la apa :-) Serios vorbind, contractul poate fi inutilizabil dar acest lucru nu va afecteaza dreptul de proprietate. Cei de la Politie ar fi trebuit sa il foloseasca asa cum este. Va sfatuiesc sa solicitati un extras de carte funciara asupra imobilului daca acesta este intabulat sau o copie din arhiva SCAVL Berceni daca acest imobil nu este intabulat. Va doresc succes.

 61. buna seara.
  va prezint urm situatie.
  parintii sotului meu au mostenit casa + terenul din curtea casei + teren intavilan de la tatal sau, dar la vremea respectiva nu s-au facut succesiunea (socrii mai avand si alti frati).
  intre timp si socri au murit si la randul nostru noi vrem sa facem succesiunea – sotul meu mai avand inca 2 surori- dar nu stim cu ce sa incepem.
  nu am gasit nici un act in casa, nici macar de la bunici.
  unde ar trebui sa merge si ce documente sa solicitam pentru a deschide actiune de succesine cu fratii socrilor si ulterior intre fratii sotului.
  multumesc

 62. Multumesc de informatii.

 63. Va rog inca citeva mici detalii:
  Trebuie sa mai dau si anunt la ziar ca sa anulez actul pe care il am?
  Exista vreo lege de ce oare Politistul nu vrea sa ia in calcul acel document plastifiat?
  Nu am prea am avut legatura cu cartea funciara dar platesc impozit pe apartament.

 64. @CONSTANTA Cred ca ar trebui sa incepeti cu extrasele de carte funciara pentru imobilele in cauza. Intrebati la vecinii imediati (din dreapta si stanga imobilului) despre nr. de carte funciara al imobilului lor, solicitati apoi extras de la Serviciul de Cadastru si Publicitate Imobiliara local, pregatitiva actele de stare civila care pot dovedi legaturile de rudenie pe care va bazati in succesiune si contactati un notar. El va poate lamuri privind detaliile acestei operatiuni, destul de complexe de altfel.

 65. @Razvan Din pacate nu la serviciul fiscal local veti gasi rezolvarea problemei dvs. Extrasul de carte funciara sau un duplicat de la societatea locativa sunt singurele variante posibile. Identificati servicul local de Carte Funciara printr-o cautare on-line, procedura fiind foarte simpla si ieftina (o simpla cerere si 20 de lei) sau consultati-va cu juristul societatii locative. Privind pe politist, legea ii confera atributiile de a aprecia veridicitatea documentului, acesta fiind infoliat poate argumenta ca nu poate stii daca este titlul original sau un fals.

 66. Tapu Silviana Madalina

  Buna ziua!
  Parintii mei au cumparat apartamentul de la IJGCL Braila in 1990. In anul 2004 tatal meu a decedat si in urma succesiunii am devenit proprietara apartamentului(mama are drept de uzufruct de viata). Acum am pierdut actul de proprietate si mama mea nu-si poate scoate buletinul. Unde ma pot adresa pentru un duplicat? Mentionez ca nu am mers la cartea funciara dupa succesiune.

 67. @Tapu_Silviana_Madalina Incercati sa obtineti un duplicat de la vanzator IJGCL Braila sau de la biroul notarului public unde a fost semnat actul. Incercati totusi si la cartea funciara, este posibil ca imobilul sa fi fost intabulat intre timp de catre Asociatia de proprietari.

 68. buna seara. am si eu o intrebare. parintii mei au cumparat o casa la sat, au platit-o dar nu au trecut-o pe numele lor. contractul este pe numele vechilor propietari si ei acum nu mai gasesc contractul, adica l-au pierdut. acum intrebarea este ce trebuie sa facem pt a trece casa pe numele parintilor mei? cum sa procedam? va multumesc

 69. @sorin Cred ca problema poate fi rezolvata daca vanzatorii si cumparatorii se vor prezenta impreuna la un notar in vederea semnarii unui nou contract de vanzare-cumparare.

 70. pai daca se duc in fata la notar cu ce sa mearga daca nu mai este contractul de vanzare. va multumesc pt raspuns

 71. @sorin Stiti, asta este rolul notarului… sa faca acte de vanzare-cumparere. Parintii dvs. trebuie sa mearga cu cartile de identitate la un notar si sa ii explice situatia, va stii el cum poate fi rezolvata aceasta problema.

 72. Buna ziua. As dori sa stiu daca poate orcine sa scoata duplicat dupa acte de propietate? Atata timp cat nu este propietar sau nu are nici un grad de rudenie?

 73. @mirela In lipsa unui mandat exprimat printr-o procura autentica spre ex., doar proprietarul poate obtine, in mod legal, un duplicat dupa titlul de proprietate.

 74. Buna ziua,

  Am o intrebare: pot obtine un duplicat dupa actul de proprietate al casei al bunicii mele, dupa decesul ei? Mentionez ca sunt trecuta in testament si sunt mostenitoare directa a apartamentului, dar bunica mea sufera de dementa si este posibil oricand sa moara, iar actul de proprietate este ratacit. Dupa decesul ei, in ce conditii pot obtine actul de proprietate al case? Multumesc frumos

 75. @Adela Notarul poate obtine pt dvs. un duplicat al actului de proprietate al casei bunicii si asta in cadrul procedurii succesorale pe care o veti deschide la moartea acesteia. Banuiesc ca se face pomenire despre acest act de proprietate in testamentul pe care bunica dvs. vi l-a lasat. Dvs. puteti solicita un extras de carte funciara privind imobilul daca acesta este intabulat sau puteti solicita un duplicat dupa contractul de vanzare cumparare de la biroul notarial la care acesta a fost redactat, toate acestea in baza declaratiei de deschidere a succesiunii.

 76. Buna ziua,
  Acu 3 ani soacra mea mi-a vandut teren intravilan si extravilan, cu acte de vanzare -cumparare si cum trebuia sa ma intorc repede inapoi in Spania notara unde am semnat actele mi-a spus ca un act nu mai imi aduc aminte care ramane la ea si daca is deacord sa le ridice soacra mea impreuna cu intabularea si eu i-am zis ca da ca nu stiam ce ma asteapta. Acum soacra mea nu vrea sa imi dea actele si a fost mama mea sa plateasca impozitele, mentionez ca eu sunt inca in Spania si la primarie i-au spus mamei ca pamantul nu apare pe numele meu, acu va intreb ce trebuie sa fac ca sa apara pamantul pe numele meu si sa fac duplicate la actele alea si daca mamei ii trebuie imputernicire de la mine pentru a putea rezolva ea totul.

 77. Mentionez ca eu am numai actul de vanzare-cumparare si tabelul cu parcelele, ca celelalte acte notara mi-a zis ca trebuie sa ramana la ea 15 zile si sa le ridice soacra mea daca is dea acord si acum soacra nu vrea sa mi le mai dea.

 78. buna ziua, ma numesc Rotaru Marian si as avea si eu o intrebare in legatura cu titlul de proprietate
  bunici mei sunt morti si titlul nu-l gasim avem doar o copie ce putem face?

 79. marian…. am inteles ca titlul il detine o alta persoana. pentru ca bunicu cand era in viata la dat la o alta persoana dar fara sa faca niciun act fara nici o semnatura la dat doar sa munceasca pamantul si nu vrea sa-l inapoieze ne tot amana ce putem face? va multumesc

 80. @Maria_Cristina Contractul de vanzare si tabelul cu parcelele va sunt suficiente. Dar trebuie sa va inregistrati cu acestea si in evidentele fiscale ale primariei, inainte de a plati vreun impozit.

 81. @Marian Consultati un avocat. Acesta poate notifica pe detinatorul titlului in speranta ca acesta il pune la dispozitia dvs. Daca acest lucru nu se intampla, aveti deschisa doar calea instantei de judecata.

 82. domnule Florin Dumitrescu,
  am pierdut actul de proprietate al casei, este vorba de un certificat de mostenitor, act intocmit la notariat in baza deschiderii unei succesiuni. cum pot obtine duplicatul ?
  multumesc!

 83. @adrian Daca va amintiti notarul la care ati deschis succesiunea si anul in care sa intamplat aceasta, solicitati un duplicat dupa certificatul de mostenitor de la acel notar. In situatia in care aceste informatii raman necunoscute pt. dvs. solicitati un duplicat de la Oficiul de Cadastru, din cartea funciara a imobilului. Succes

 84. sall am si eu o problema nu prea stiu cum e treaba da ce am inteles de la bunici mei e ca titlul de proprietate a fost pierdut cu mult timp in urma dar in schimb perceptia se plateste pe numele bunici si au acel act cu schita casei si terenul reprezinta asta ceva?? cum am putea sa facem rost de acest titlu si cam cat mar costa pentru ca vreau sa il fac cat mai repede?? multumesc anticipat

 85. @adrian Va rog urmariti comentariul meu de la pozitia 23 daca titlul de proprietate priveste un teren si pe cea de la pozitia 25 daca este vorba despre o constructie. Veti gasi acolo explicatii detaliate.

 86. buna ziua care sant actele necesare pentru a se elibera un titlu de proprietate pe un teren

 87. In urma procedurii succesorale la moartea bunicului am mostenit un imobil, insa titlu de proprietate este ratacit. Ce trebuie sa fac pentru obtinerea unui duplicat?

 88. As avea si eu o intrebare. Bunica mea este proprietara in indiviziune pe un teren agricol, cf legii 18, si detine o copie legalizata de pe acest titlu de prorprietate. Titlul original se gaseste la o ruda, care refuza sa ni-l puna la dispozitie pentru a face alte copii. Cum pot proceda in aceasta situatie?
  – pot obliga ruda respectiva sa ne puna actul la dispozitie ?
  – pot obtine un duplicat de la autoritati, in conditiile in care originalul totusi exista, dar nu imi este accesibil?
  – daca bunica mea va deceda si folosesc singura copie legalizata pentru succesiune (stiu ca se lasa la notariat), ulterior ma pot folosi exclusiv de certificatul de mostenitor, ca act unic de proprietate, in cazul in care vreau sa intabulez terenul, sa il vand, etc, deci certificatul de mostenitor imi va fi suficient, fara titlu de proprietate ?
  Va multumesc foarte mult daca ma puteti lamuri.

 89. @Matei_C Daca locuiti in zona in care au existat dintotdeauna carti funciare, ve recomand sa solicitati un extras de carte funciara de la Serviciul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Este un titlu de proprietate care va este suficient. Daca nu exista o carte funciara a imobilului, iar imobilul a fost cumparat de la fosta intreprindere locativa de stat incercati sa obtineti un duplicat din arhiva acesteia.

 90. @vranceau Va recomand sa incercati obtinerea titlului de la ruda necooperanta, pe care, la nevoie, o puteti obliga sa va puna la dispozitie acest titlu prin actiune judiciara. Recomandarea este cu atat mai puternica cu cat procedura de obtinere a unui duplicat dupa titlul de proprietate este extrem de anevoiasa, va rog a studia comentariile anterioare in acest sens. De asemenea, este posibil ca notarul la care veti deschide succesiunea sa nu poata face aceasta in baza copiei legalizate pe care o detineti. Daca veti realiza totusi succesiunea, certificatul de mostenitor va este suficient din acel moment.

 91. am si eu o intrebare, daca puteti sa imi raspundeti…vrem sa cumparam o casa cu teren si proprietara nu detine titlul de proprietate in original ci doar o copie legalizata….putem sa facem actele fara ca dupa aceea sa avem probleme cu cel care detine titlul de proprietate?

 92. @ileana Cred ca este potrivit sa adresati aceasta intrebare notarului care va incheia tranzactia. In cazul concret, el poate aprecia daca documentele pe care le aveti sunt suficiente pt tranzationare. Daca notarul accepta sa perfecteze tranzactia, aceasta este valabila si produce efecte depline.

 93. Multumesc pt raspuns. Daca notarul accepta noi devenim proprietari sau doar ne pune in posesie? Si daca peste cativa ani vom vrea sa o revindem vom avea probleme cu actele?

 94. Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie:
  Mama mea a primit titlul de propietate pe numele din prima casatorie, ani de zile nu a facut nimic in acest sens insa acum s-a hotarat sa vanda casa si a mers la primarie pentru schimbarea numelui de pe titlul de propietate, a depus originalul si i s-a spus sa astepte. A asteptat tot anul trecut timp in care i s-a spus ca dosarul este la prefectura apoi ca prefectura a emis o hotarare si ca dosarul a fost trimis la cadastru iar acum i s-a spus ca cei de la cadastru au gasit o greseala in hotararea prefecturii si ca dosarul a fost retrimis la prefectura..
  Poate fi adevarat acest lucru sau cineva intarzie lucrurile…si daca este adevarat pot face ceva pentru a urgenta lucrurile? Mentionez ca parintii mei vor sa vanda casa si sa se mute cu mine ei fiind batrani si au ramas singuri intr-un sat…
  Va multumesc

 95. @ileana Notarul perfecteaza actul prin care dvs. deveniti proprietari. Pentru punerea in posesie trebuie sa va adresati vechiului proprietar sau daca acesta nu detine posesia, aceluia care o detine sau instantei judecatoresti care il poate obliga sa faca aceasta.

 96. @ionut_george Intradevar, aceasta este procedura de modificare a titlului de proprietate iar termenele de solutionare sunt foarte lungi. Din pacate, nu puteti face nimic pentru a urgenta lucrurile.
  Cred ca nu era neaparat nevoie sa solicitati corectarea titlului de proprietate, acesta fiind valabil chiar si in conditiile numelui eronat pe care a fost emis. Acum, nu aveti altceva de facut decat sa asteptati.

 97. Buna ziua.
  Dati-mi va rog un sfat. Situatia e urmatoarea. Sora bunicii mele in urma cu 12 ani a facut un testament (semnat notarial) pe numele meu. Cu 1 luna inainte de moarte, ea statea la pat sora ei a chemat un notar si a facut un testament pe numele ei. Unde pot scoate un dublicat a ambelor testamente si pot schimba ceva in favoarea mea? nu stiu sigur daca la semnarea testamentului a fost prezent sau nu vreun medic. Nimeni nu vrea sa-mi spui. Ajutati-ma va rog??

 98. Buna ziua,
  Am pierdut actul de vanzare cumparare al unui apartament cumparat de mine acum 4 ani, am fost la notar sa-i solicit eliberarea unui duplicat (vreau sa vand apartamentul), dar acesta m-a pus in asteptare, ca trebuie sa faca o adresa prin care notifica pe fostul proprietar, daca acesta nu se prezinta va trimite la judecatorie pt nu stiu ce… nu am inteles foarte bine, eu eram pe fuga atc si am inteles ca va dura cca 3 luni si va costa ceva.
  Alta varianta de a face rost de contractul de vanzare cumpare nu exista? o copie conf cu originalul de la OCPI, se accepta?!

 99. @LUCIA Ma tem ca nu mai puteti face nimic. Ultimul testament este cel valabil. Iar dupa moartea succesorului este imposibil sa dovediti ca discernamantul sau a fost viciat la momentul semnarii ultimului dintre testamente, cu atat mai mult cu cat acesta a fost semnat in fata unui notar.

 100. @dan Procedura despre care vorbeste notarul dvs. nu exista. Oricum ar fi, pentru vanzarea imobilului este suficient un extras de carte funciara nefiind nevoie de contractul de vanzare-cumparare.

 101. COMENTARIILE LA ACEST POST SUNT INCHISE
  VA RUGAM SA ADRESATI INTREBARI LA
  http://www.fraudaimobiliara.ro/cum-pot-obtine-un-duplicat-dupa-un-act-notarial-pierdut-sau-distrus/
  VA MULTUMIM

 102. va rog frumos sa-mi spuneti cum pot sa fac un duplicat de titlu de proprietate pierdut, pe titlu de proprietate sunt eu si mama mea scrisa dar mama mea e bolnava de eschizofrenie paranoica si mie cam greu pentru ca nu suntem in tara…poate sora ei cu o imputernicire sa faca un duplicat? va multumesc

 103. @angela Cu o procura notariala, sora mamei dvs. poate face aceasta.

 104. buna ziua ! am si eu o intrebare, de fapt mai multe.
  mama mea mai are inca 3 surori, dupa decesul parintilor lor in 1987 respectiv 1990, cand primaria a dat titlurile de proprietate, acel titlu a fost facut doar pe doua dintre surorile ei, celelalte doua nefigurand in titlul de proprietate asupra terenului extraviran.Este posibil ca sa se elibereze un titlu de proprietate doar pe 2 mostenitori iar ceilalti doi sa nu fie trecuti cu toate ca sunt in viata? Ce as putea sa fac ca pe acel titlu sa fie trecuti toti copii mostenitori legali si in viata? Mentionez ca este vorba despre cateva ha de teren extraviran. Multumesc anticipat!

 105. Buna ziua!
  O informatie, va rog, daca se poate…
  Am un apartament, vreau sa-l vand. Cumparatorul este din alta localitate. Vrea sa-i trimit actele SCANATE pe mail.
  ESTE O.K.?
  Imi este cam frica, am auzit o groaza de chestiii…
  Multumesc!

 106. va rog frumos sa mi raspundeti cat de urgent puteti, parintii mei au decedat, iar eu nu gasesc schita casei, cum pot face rost de un duplicat, ceva, sau trebuie sa facvem o noua schita? va rog..multumesc

 107. Buna seara. Noi suntem 4 frati. Cand tata a decedat 2 dintre frati erau majori si 2 eram minori. La succesiune ei au dat semnatura ca totul sa-i ramana mamei. Acum mama vrea sa-mi faca mie acte pe casa. Poate sa-mi faca fara semnatura lor?{fara sa stie ei}. Dar daca face testament ei nu l pot darama?

 108. radulescu cristina

  cum se poate obtine un duplicat dupa suspendarea unei firme.
  certificatul de suspendare s a pierdut

 109. ASA CUM SPUNEAM MAI SUS, COMENTARIILE LA ACEST POST SUNT INCHISE
  VA RUGAM SA ADRESATI INTREBARI LA
  http://www.fraudaimobiliara.ro/cum-pot-obtine-un-duplicat-dupa-un-act-notarial-pierdut-sau-distrus/
  VA MULTUMIM

 110. Constantinescu Iulian

  Va salut cu respect! Problema pe care o am este urmatoarea, in urma unei succesiuni (partaj judiciar) din care a rezultat o indiviziune, s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila in urma careia s-a emis un nou titlu de propritate asupra unor terenuri. Titlul de proprietate se afla in posesia partii adverse si cu rea credinta nu doreste sa-mi ofere o copie legalizata! Doresc sa vand un teren ce mi-a fost repartizat si fara titlu nu pot face acest lucru. Ce masuri pot lua in aceasta privinta? Cum sa fac rost de titlu sau copie legalizata! Cumparatorul terenului nu doreste tranzactia prin judecatorie! Va multumesc anticipat!

 111. Strabunicul meu a fost chiabur si detinea multe terenuri in judetul Suceava; Doi dintre copiii lui au impartit terenurile inegal ascunzand celorlati doi frati suprafetele reale de teren ale strabunicului. Pe mine ma intereseaza sa aflu care sunt suprafetele detinute de strabunicul meu si de ce acte am nevoie pentru a obtine informatiile astea.

 112. Domnule Dumitrescu,
  Am intrat pe acest site si vad ca oferiti consultatii desebit de interesante si utile.
  Va rog sa-mi raspunde-ti si mie la o “problema ” pe care am neglijat-o ani de zile, iar acum nu stiu cum s-o rezolv:
  Am contractat un apartament in anul 1977, cu ICVL, sau cum se numea atunci.
  Apartamentul este achitat inca din anul 1995, dar am ramas la stadiul asta. adica am numai contract de construire
  Doresc sa obtin titlu de proprietate pt apartament. Va rog sa-mi spuneti care sunt modalitatile pt. obtinerea titlului de proprietate. De unde sa incep. Mentionez ca eu sunt singurul proprietar.
  Multumesc foarte mult!

 113. Buna seara. Am si eu o intrebare. Am gasit un apartament cu chirie si am neaparata nevoie de contract de inchiriere. In urma cu putin timp sotia propietarului a decedat si se pare ca nu poate face acest contract daca nu are succesiunea facuta[in urma casatoriei au rezultat 3 copii]. Asa au zis cei de la financiar. Mai exista alta modalitate de a locuii acolo legal[in urma contractului o parte din chirie o suporta locul meu de munca]. Va multumesc si astept un raspuns

 114. Buna ziua,

  Am pierdut actele de casa in original (acte de vanzare-cumparare) si am ramas doar cu niste duplicate. La biroul notarial nu s-a pastrat un original si nici vanzatorul nu le mai detine. Cadastru nu e facut si am sunat si la cei de la Monitorul oficial care nu ma pot ajuta. Ce pot sa fac in cazul asta? Trebuie declarat undeva sau se poate folosi altcineva de acele acte si cum pot intra in posesia unei dovezi ca sunt proprietar?

  Multumesc frumos!

 115. tata avut o casa pe str copaceni nr 34 cumparata in 1956 si demolata in 1963. la acea data a primit despagubire numai pe casa.terenul este nefolosit si la ora actuala .Cum pot intra in posesia lui eu nedetinand nici un act in acest sens?Va rog sa ma ajutatiu

 116. Buna ziua , va rog sa aveti amabilitatea de a ma indruma in rezolvare urmatoarei probleme: posed toate actele necesare ale unei suprafete de pamant agricol in jud. Ialomita, act de mostenitor si o decizie a primariei in care se arata suparafata si amplasamentul terenului tatalui meu, si doresc sa-l vand insa cumparatorul imi cere si actul de proprietate dupa care eu nu am decat o simpla copie nelegalizata. Originalul il are sora tatalui meu [decedat] pe acel act fiind mentionat numele tatalui meu si al surori lui. Ce pot face in aceste conditii, matusa refuza sa-l dea sa fac o copie, si nici macar o copie dupa B.I al ei nu pot face ca sa pot scoate un duplicat dupa certificat de proprietate. Stiu ca santeti ocupat, dar cand aveti timp poate ma ajutati sa aflu cum as putea sa-l vand. Va multumesc !

 117. albert florentin

  Pe titlul de proprietate al unui teren extravilan sunt doi proprietari. Fac precizarea ca exista partajul facut intre ei, dar cel care este in posesia lui nu doreste sa-l puna la dispozitia mostenitorilor celuilat, pentru a efectua masa succesorala! Ce este de facut in acest caz ! Deoarece persoana care il are nu mai raspunde de 1 an, se ascunde pur si simplu!!

  Va multumesc anticipat!

 118. daca unul dintre proprietarii este arestat celalant proprietar poate sa scoata duplicat deoarece actul de vanzare cumparare al imobilului in care locuim a fost pierdut?

 119. daca bunicii mei au avut o casa si teren 1963 casa demolandu-se ramanand doar terenul ocupandu-l altcineva. cum pot sa intru in posesia acestui teren nu am nici un act decat registrul agricol.

 120. Cererea de obtinere a unui duplicat se face doar de catre titular prezent in localitatea unde este imobilul? Sau se pot trimite documentele prin posta sau curier la institutia respectiva si doar la eliberarea actului trebuie sa fie titularul prezent?? Va rog!!

 121. Bunica mea a decedat la inceputul anului, iar conform actelor de succesiune facute de mama mea in urma cu cativa ani (si ea este decedata) eu sunt cea care mosteneste apartamentul ei. Insa lipsesc actul de proprietate si actul de imprumut prin care a achitat casa. Mi s-a spus sa ma duc la ROMCONFORT sa scot duplicate pentru constractul de construire si la CNPB- asociatia notarilor, pentru contractul de imprumut. Mai sunt alti pasi in obtinerea unui act de proprietate?; Vreau sa fac actele de succesiune dupa bunica mea si am mare nevoie de ele. Plus, stie cineva cat costa emiterea acestor duplicate? Sunt sume medii sau foarte ridicate? Multumesc frumos si va rog sa ma ajutati cu un raspuns

 122. Buna ziua,

  am si eu o problema.
  Mama si surorile ei ar dori sa vanda (sau sa doneze) casa bunicilor mei, care e de multi ani nelocuita si in paragina, dar nu mai avem actele casei, si nici la primarie nu au gasit vreun act.
  S-au gandit la posibilitatea de a-i propune persoanei care doreste sa cumpere casa sa intocmeasca el actele si apoi sa i-o dea fara bani (probabil refacerea actelor ar costa mai mult decat casa, am inteles ca sunt mari costurile pentru asa ceva) dar nu stiu ce fel de document ar trebui sa semneze pentru aceasta intelegere, avand in vedere ca ele nu detin nici un act de proprietate.

  astept cu interes raspunsul dumnevoastra.
  Multumesc!

 123. Buna ziua. Am o intrebare. Am pierdut schita cadastrala a apartamentului (sector 6). Cum pot obtine un duplicat? Ce acte sunt necesare si unde trebuie sa merg?
  Are cadastru si intabulare, e dobandit in anul 2000.

  Va multumesc anticipat.

 124. va rog sa ma ajutati pt ca nu stiu cum sa procedez, tatal meu impreuna cu alti trei frati au primit dreptul de mostenire in (1990-1992 anii aceeia) cu titlu de proprietate pe 4 ha si 200 m patrati de teren arabil in 2003 si in 2008 doi dintre frati au decedat acestia avand urmasi au dorit sa puna in vanzare partea lor atunci leam sugerat sa il cumpar eu fiind pe acelasi titlu nu trebuia sa faca atatea drumuri urmasii unuia dintre frati nu a acceptat sa mil vanda mie spunand ca nui de vanzare (mentionez ca titlul de proprietate se afla in posesia tatalui meu) si ca doreste sa isi construiasca o casa acolo am zis ok e in regula dar acesta fiind ginere la unl dintre decedati spunand ca are nevoie de titlu pt a face dezmembrarea am zis ca se poate face dar sa fim si noi de fata el fiind deacord, dupa care urmatoarea zi sa razgandit trimitand pe altcineva dupa titlu la care noi am refuzat a inmana acelui individ titlu stiind ca se ocupa cu inselatorii atunci am zis sa le dam la mostenitorii celorlalti trei frati(titulari) cate o copie legalizata, dupa aproximativ doi ani a venit cel care se ocupa cu inselat cu terenuri sa ne spuna ca terenul este vandut de catre ginerele unuia dintre decedati(mentionez ca fiica decedatului traieste), tatal meu a dat partea noastra de un ha in asociatie si am vorbit cu ceilalti doi daca vor sa il vanda pentru ca il cumpar, unul a fost deacord ei locuind la oras, anul asta am aflat ca tot pamantul a fost intabulat (mentionez ca pamantul nu a fost intabulat inainte de vanzarea acelui hectar), va rog sa ma ajutati cum pot sa scot acele doua hectare de la acel individ care a intabulat pamantul fara stirea noastra a celorlalti titulari pentru ca urmeaza sa cumpar un hectar de la unul dintre titulari.

 125. Tatal meu detine un apartament din 1981. Nu stiu cum la cumparat dar este proprietar cei de la asociatie au spus. Nu are nici un act de proprietate. La primarie nu figureaza cu bunuri. Tata este decedat. Unde si cui ma pot adresa pentru a intra in posesia apartamentului.

 126. Buna ziua.Tatal meu stefan a murit in anul 2003 si mama Aurelia nu a deschis succesiunea mi se pare k se numeste.eu mai am 2 frati vitregi din prima casatorie a lui mama, si inca un frate vitreg din prima casatorie a lui tata, eu fiind singura lor fiica impreuna. vreau sa stiu cum trebuie procedat daca mama vrea sa-mi lase mie casa, casa fiind cumparata de ei impreuna in anul 2000, trebuie sa-mi faca act de vanzare- cumparare si daca trebuie sa le dau cava fratilor mei? va multumesc.

 127. Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un sfat; Tatal meu a decedat iar eu nu pot face succesiunea pt ca sotia lui nu doreste accest lucru. Nu vrea sa prezinte actele de proprietate al apartamentului la notar pt a putea deschide succesiunea. Cum as putea sa intru in posesia unui duplicat al actului de proprietate al apartamentului. Va multumesc anticipat si astept raspuns.

 128. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am pierdut titlul de proprietate al apartamentului meu si nu stiu cum sa scot altul. Mentionez ca nu este vorba de niciun litigiu sau instrainare. Multumesc anticipat !

 129. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema.
  Asupra unui apartament exista 3 proprietari, unul detine 50%, ceilalti doi cate 25%. Cel care are 50% impreuna cu unul dintre cei care au 25% detin actul de proprietate. Refuza sa il dea pentru copie autentificata celui de-al treilea proprietar. Cei doi care au 25% au dobandit aceasta cota in urma dezbaterii unei mosteniri.
  Cum se poate obtine un duplicat al acestui act, sau cum se pot obliga ceilalti proprietari sa dea originalul actului de proprietate in vederea emiterii unei copii autentificate. Mentionez ca al treilea proprietar care nu are acte locuieste in apartament si a adus multiple imbunatatiri acestuia.
  Multumesc!

 130. Buna ziua,
  V-as ruga sa imi spuneti de unde pot obtine un duplicat dupa actul de vanzare-cumparare incheiat intre mine si fostul proprietar al apartamentului pe care il detin in sectorul 2 din Bucuresti.
  Va multumesc!

 131. Ce ar trebuii sa fac? am pierdut actul de proprietate al apartamentului, dar mai am 3 copii legalizate. Cum sa rezolv problema?
  Multumesc!

 132. Nepotul de frate al bunicului meu a decedat in septembrie anul acesta. Acesta nu era casatorit, nu avea copii, frati. Primele rude sunt fratii tatalui sau, mama neavand frati. Problema este ca in apartamentul in care a locuit nu am gasit actele de proprietate in original, doar copiile acestora. La notar, pt a face dezbaterea mostenirii, ne cer originalele. Ce putem face in acest caz?

 133. BUNICA MEA A FOST RECASATORITA, IAR CASA ERA PE NUMELE SOTULUI, ACESTA A MURIT IAR ACTELE CASEI ERAU PE NUMELE LUI CUM POATE EA SA TREACA ACUM CASA PE NUMELE EI SI CAT O VA COSTA? MULTUMESC ASTEPT RASPUNS

 134. an si eu o problema. suntem doua surori mama noastra a murit cu multi ani in urma iar casa era pe numele ei iar noi nu am facut succesiunea si nu o putem face pt ca lipseste o pagina ce unde ne putem adresa pt a obtina un duplicat complect al actelor pt ca nici cartile de identitate nu le putem face

 135. BUzumurga Laurentiu

  Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu un teren axtravilan.Titlul de proprietate era pe numele bunicului care a decedat iar tatal meu a ramas singurul mostenitor,dar a decedat si el si am ramas eu singurul mostenitor.Problema este in legatura cu titlul de proprietate care a fost pierdut de primaria Gataia,dar intre timp localitatea apartine de primaria Birda.In legatura cu actele terenului eu mai am doar o copie legalizata la notar de pe titlul de proprietate.Ce as putea face pentru a realiza succesiunea si intabularea terenului,va multumesc anticipat.

 136. Buna seara
  Am si eu o problema,daca se poate sa primesc un raspuns cat mai repede.Acum 3 ani sotul meu a decedat si impreuna avem un copil.Am 69 de ani iar fiul meu 44. Am consultat un avocat, care mi a spus ca daca nu am depus nicio cerere pentru a efectua succesiunea dupa decesul sotului, pot dezmosteni pe fiul meu.Tin sa spun ca este singurul mostenitor ,dar de 3 ani nu ma mai inteleg cu el si familia lui,vrand sa-mi bage chiriasi din cauza banilor. Eu nu vreau acest lucru si el a venit in lipsa mea si mi a luat din casa toate actele,pana si cele de la cimitir. Va rog sa ma sfatuiti ce pot face ca nu mai am liniste din cauza lui si vine peste mine, m a batut am chemat si politia si nimic.Am spus ca fiind singurul mostenitor nu avem de ce sa schimbam actele pe numele lui si bine am facut,dar de atunci mai exact de 4 luni nu mai liniste.Ma obliga sa merg la notar sa semnez in favoarea lui.Am o viata grea si imi este rusine ca este fiul meu.De altfel am ajutat la bunastarea lui cu foarte multe si nu recunoaste nimic.Multumesc !

 137. Buna ziua,
  impreuna cu sotul meu am cumparat in inauarie anul trecut un apartament prim programul Prima casa.Acum am ajuns in situatia divortului si toate actele de proprietate care sunt pe numele amandurora sunt in posesia lui si nu vrea sa le mai aduca in casa.Va rog sa-mi spuneti cui trebuie sa ma adresez pentru a intra si eu in posesia acestor acte.
  Va multumesc!

 138. tatal meu are actul de vanzare cumparare al unui teren cumparat de el singur fara mama, pe teren sa facut o casa acum 50 ani aprox, mama a murit eu fiul ma m casatorit si am plecat, el locuieste singur si nu ne vrea acolo sau sa-l ajutam ma tem ca poate lasa casa si terenul unei persoane care ia cam castigat increderea, ma intreb poate sa o doneze, sa faca testament, etc fara ca eu fiul cu sotia mea si cu copilul nostru sa nu beneficiem, are o varsta inaintata 82 ani pe la 70 a facut accident vascular am fost cu el la spital, are diabet lam dus la fel la spital ia taiat degete de la piciore are probleme dar pe noi nu ne vrea cai cheltuim bani, ma intreb daca mai judeca multumesc

 139. Tatal meu, divortat de mama (dar nu au facut partajul) a luat actul de proprietate al casei si la dus la concubina. Aceasta, in urma unei certe nu vrea sa ii inapoieze actul de proprietate al casei. Ce este de facut? poate declara actul de proprietate pierdut? sau trebuie decalarat furat? Cam cat ar costa sa obtina actul de proprietate daca l-ar declara pierdut? Multumesc!

 140. Buna ziua,
  Mama mea detine un apartament cumparat in 1990 dar a pierdut actul de cumparare original avand numai o copie. Cum poate obtine un alt original pentru situatia cand doreste sa vanda acest apartament?
  Mentionez ca societatea comerciala prin care s-a facut aceasta tranzactie nu mai exista actualmente.
  Unde ar trebui sa ma adresez?
  Multumesc anticipat

 141. Buna ziua
  Mama mea de 78 ani, are opt fratii,traiesc totii. Unul dintre ei a detinut actele de proprietate a mai multor paduri detinute de tatal lor. Acesta a promis ca se va ocupa el de indeplinirea procedurilor pentru reconstituirea dreptului de proprietate a padurilor detinute de autor (tatal lor), si va depune o singura cerere conform prevederilor L18/1991 in care vor fii inscrisii totii fratii. Procedurile de reconstiruire au durat multi ani acesta motivind ca inca nu au fost pusi in posesie, nici pina in prezent, crezind in buna credinta a acestuia. Verificind in evidentele primariei a aflat cu stupoare, ca numai trei dintre frati au fost trecutii in cerere, ceilaltii fiind cu intentie omisi.
  Doresc un sfat!!
  Va Multumesc.

 142. Buna ziua, am 19 ani si as dorii niste sfaturi daca se poate. In 2005 mama mea a vandut apartamentul cu 3 camere in care stateam si ne-am mutat in unul cu 2 camere datorita unor probleme psihice ale mamei mele (tatal meu fiind decedat de cand aveam varsta de 3 ani). Cand am cumparat ap. cu 2 camere unchiul meu (varul mamei)la trecut pe numele lui pentru ca mama mea sa nu vanda mai tarziu apartamentul. Dupa un timp unchiul meu a donat apartamentul bunicii mele din partea mamei. In 2006 mama mea a decedat iar eu am intrat in cadrul sistemului de protectie a copilului. In 2010 bunica mea (care era proprietarul ap in urma donatiei) a decedat la randul sau. Actul de proprietate sa pierdut, iar acum as avea nevoie de el pentru a putea incheia contractul de lumina al locuintei. Mentionez ca nu doresc inca sa intru in proprietatea apartamentului deoarece as fi dat afara din sitemul de asistenta sociala si nu as mai putea continua facultatea. Ce pot sa fac?
  Va multumesc anticipat si sper ca am fost destul de clar.

 143. Buna ziua, acum 12 ani bunicul meu a vindut o casa la tara si 0,5 h teren, cu act de vinzare cumparare la notar, dupa 2 zile prostit find de vinzator a facut o conventie de mina in care se precizeaza ca in suma de bani luata pe casa se includ si o serie de 7 loturi de pamint extravilan, dind si titlul de propietate pe terenuri acestei persoane politist de meserie cu o mare influenta pe primaria locala. Eu din cite imi aduc aminte pe acel titlu erau mult mai multe pozitii decit 7, fiind vorba de mai mult teren, cum sa fac sa pot ajunge sa vad si eu titlul, ca ma trimit de la Ana la Caiafa. PT duplicat mi se spune ca nu pot sa-l dau eu de capul meu in monitorul oficial, si primaria locala nu mi elbereaza cererea de pierdere a TP fara anuntul din monitorul oficial. OCIP JUDETEAN IMI ZICE UNA SI PRIMARIA LOCALA IMI ZICE ALTA: mentionez ca eu sint unicul legat al succesiuni dupa bunicul meu
  Va multumesc

 144. Buna ziua,am un bunic care a pierdut actele de propietate de la 2 locuinte (casa si garsoniera), incerc sa il ajut si am fost la administratia fiscala de care apartine am primit de acolo copii dupa act vanzare cumparare (garsoniera) si decizie judecatoreasca (casa), deoarece dupa ce a cumparat casa respectiva a fost dat in judecata de catre anumite rude ale fostilor propietari bunicul meu castigand in instanta. Ce proceduri trebuie sa urmez pentru a primi actele de propietate de la primarie.
  VA MULTUMESC

 145. Buna ziua! Va rog frumos daca ma puteti ajuta intr-o problema: bunica mea detine un apartament fiind unica proprietara in urma decesului bunicului meu, intrucat mama (mostenitor) a cedat partea ei in favoarea bunicii.
  De ceva vreme a observat ca ii lipseste actul de proprietate…l-a pierdut sau poate i-a fost furat nu are de unde sa stie.
  O asa zisa cunostinta “binevoitoare” s-a oferit sa mearga si sa se ocupe de scoaterea duplicatului dupa actul de proprietate cerandu-i bunicii mele actul de identitate.( aceasta i l-a dat ea fiind in varsta si neputandu-se deplasa).
  S-a intors cu un duplicat NELEGALIZAT de pe actul casei si cu o chitanta platita pe numele persoanei respective( cea care s-a ocupat de tot).
  Intreband-o cum a scos duplicatul fara sa aiba semnatura bunicii a spus ca a semnat ea in locul acesteia…..AM RAMAS ULUIT!!!!
  Intrebarea este: ar fi putut persoana respectiva sa faca vreo frauda de orice fel (act de vanzare cumparare etc) fara prezenta bunicii si doar avand buletinul acesteia?!
  Cum si de unde as putea afla despre imobil daca s-a efectuat vreun santaj sau ceva de genul?
  Va rog raspundeti-mi!! Va multumesc

 146. ionica alexandru

  Buna ziua! Va rog daca stie cineva sa ma ajute in urmatoarea problema. Am un teren dobandit cu act de vanzare cumparare de la tatal meu, si in evidentele primariei Craiova figureaza teren intravilan agricol, eu m-am dus si am depus la oficiul de cadastru documentatia ptr a introduce si acolo terenul in intravilan, cu adev de la primarie si chiar cerfificat de nomenclatura stradala. Cei de la oficiul de cadastru imi resping cererea pe motiv ca terenul la ei apartine unei alte localitati, Podari. Mentionez ca tatal mei a cumparat terenul in 2001 si pana acum nu am avut aceasta problema. Terenul cumparat avea o suprafata mai mare, mie mi-a vandut o parcela. Fostul proprietar de la care a cumparat tatal meu terenul avea titlul de proprietate eliberat de Primaria Craiova. Ce ma sfatuiti sa fac in situatia de fata? Eu doresc sa construiesc pe acest teren si Primaria Podari spune ca nu are teren intravilan in acea zona, mi-a eliberat chiar si o adeverinta in acest sens.

 147. Ionut Adrian Marinescu

  Salut,

  Matusa mea a decedat si nu am la indemana nici un act de proprietate sau de alt tip de-al dumneaei. Am un testament autentificat prin care dispune ca imi lasa intreaga ei avere imobila de pe teritoriul Romaniei, ce se gaseste in patrimoniul dumneaei la data decesului. Ma puteti ajuta sa imi spuneti cum pot sa fac sa intru in posesia unor copii de la cadastru/primarie de pe actele de proprietate ale dumneaei?

  Multumesc!

 148. COMENTARIILE LA ACEST POST SUNT INCHISE
  VA RUGAM SA ADRESATI INTREBARI LA http://www.fraudaimobiliara.ro/cum-se-poate-obtine-duplicat-dupa-actul-de-proprietate-pierdut-sau-distrus/
  VA MULTUMIM!

 149. Tatalui meu i-au fost furate titlul de proprietate al mamei impreuna cu certificatul de deces si buletinul acesteia. Cum putem obtine in duplicat dupa titlul de proprietate pentru a deschide o succesiune in conditiile in care nu avem nici un act de identitate al proprietarului titlului?

 150. Buna ziua. Vin la dvs cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat si o informatie ce mi-ar fi de mare folos. Bunica mea si-a pierdut actul de proprietate al apartamentului in care locuieste si nu are nici intabulare facuta. Cui si unde trebuie sa se adreseze pentru a obtine un duplicat legalizat. Va multumim anticipat.

 151. Buna ziua! As avea si eu o intrebare in legatura cu o mostenire lasata de unchiul sotului meu. In urma unui anunt facut de catre un functionar al primariei. e.t.c Am purtat o conversatie prin care mi s-a adus la cunostina faptul ca sotul meu este mostenitorul unui teren despre care mi s-a aratat o harta si mi s-a citit dintr-un registru se pare, ceea ce am mentionat mai sus. Am mers cu sotul meu in urma chemarii acestuti functionar (inginer) al primariei.e.t.c. Care in cele din urma nu a recunoscut ca ar fi vorbit cu mine. Si nici nu a binevoit sa vorbeasca si sa imi arate cum ca acel teren este proprietatea altcuiva. Cum as putea si de unde as afla o informatie in legatura cu asta? Va multumesc!

 152. Buna ziua

  Sper sa ma puteti ajuta cu o informatie.

  Doresc sa solicit rectificarea unui titlu de proprietate (intrucat au fost mentionati in cuprinsul sau 2 proprietari in loc de unul singur).
  La momentul semnarii contractului de construire a locuintei (anul 1974) cei 2 erau casatoriti, insa ulterior in anul 1975 (septembrie) au divortat, iar instanta prin hotarare judecatoreasca a incuviintat ca sotia sa preia toate contractele care stateau la baza construirii locuintei (+contract imprumut, contr. construire locuinta etc.), ca unic proprietar – fiind dat in acest sens in mod expres acordul sotului (parat), dar si acordul CEC-ului exprimat printr-o adresa si depusa la dosarul cauzei la acea vreme.
  In procesul vb de predare-primire-receptie (din anul 1975 – 3 octombrie) este mentionata doar persoana indreptatita ca proprietar; de asemenea si in Adeverinta emisa tot in ’75 – 10 octombrie, este recunoscuta ca unic proprietar doar doamna “X”. La vremea respectiva tinandu-se cont de acea hotarare judecatoreasca prin care au fost atribuite acesteia respectivele contracte.
  Acea sentinta de divort a fost depusa la Primarie inca din anul 1980.
  La DITL – persoana interesata de acest demers figureaza ca unic proprietar.

  Titlul a fost emis in anul 1997 de catre Comitetul Executiv al Consiliului Popular al Primariei Municipiului Bucuresti – Administratia Financiara.
  Este vorba despre un imobil (apart. bloc) construit de ICVL in baza legii 4/1973.

  Nici Primaria Mun. Buc. si nici Primaria de sector (in speta 3) nu isi recunosc vreo competenta in rectificarea unui asemenea titlu. Am discutat in mod direct cu cei de la Departamentul Juridic (zilele trecute).

  In aceste conditii cui anume sa ne adresam ?
  Putem da pierdut titlu de proprietate si pe cale de consecinta sa solicitam eliberarea unuia nou (si nu un duplicat) avand la baza toate actele ce atesta calitatea de unic proprietar asupra apartamentului doar a unuia dintre ei?

  Multumesc mult pt. raspunsul dvs., in mod anticipat!!!

 153. Buna ziua. Am si eu o problema, dupa ce sau castorit,parintii mei au cumparat o casa. Fiind ca pe timpu comunismului si finca tatal meu lucra in ministerul de interne nu sau facut acte pe casa, doar o chitanta la mina pe 99 de ani. Acum insa parinti mei nu mai sint in viata si nici eu nici sora mea nu avem nimic la mina precum ca e a noastra, ce am putea face? Va multumesc

 154. salut! avem si noi o problema, bunica sotiei mele are un teren extravilanla care este proprietar bunicul (decedat in 2011), casatorita legal cu acesta, titlul de proprietate al acestui teren a fost distrus (ars in proportie de 3\4)accidental, a mai ramas este o mica parta din el; bunica vrea sa vanda acest teren, va rog sa-mi spuneti ce putem face pentru a obtine un dublicat al acestui titlu!
  va multumesc!

 155. Buna Ziua. Va rog sa -mi oferiti o posibila rezolvare la urmatoarea situatie: pe numele strabunicului s-a emis un titlu de proprietate pentru o suprafata de teren forestier (padure), cu patru mostenitori. Dupa emitere toti mostenitorii inscrisi in ttitlu au decedat. Un urmas al unuia dintre mostenitorii decedati detine titlul respectiv si refuza sa-l puna la dispozitia celorlalti urmasi, sub diferite pretexte: ca nu este la el, ca nu-l gaseste, ca ce le trebuie si tot felul de motive. Ce este de facut? Nu ar trebui ca si ceilalti urmasi sa aiba acces la titlu sau sa aiba cate o copie legalizata? Va multumesc anticipat. Cu stima, N.Fratea.

 156. bunicul meu a fost dat afara din casa dupa ce un vecin la pacalit si a semnat niste acte… metionez ca bunica e decedata si nu sa facut succesiunea… nu a mai putut lua nimic din casa nici macar actele si nici nu ii sa dat vreun act de la notarul unde a facut actele… acum eu ca nepoata vreau sa vad ce pot face… ma puteti ajuta cu un sfat? va multumec

 157. Tatal meu a pierdut titlul de proprietate al pamantului arabil, exista doar o copie dupa acesta…credeti ca se poate obtine un nou titlu de prorietate.
  Daca se poate va rog sa-mi spuneti si cum trebuie sa procedez.
  Va multumesc.

 158. O problema mare. Reconstituirea Titlu de proprietate a defunctei este pe numele ginerului. Defuncta are 3 urmasi. In 1995 s-a dus ginerele sa depuna cerere sa ceara pamantul iar urmasii defunctei nu au depus cerere. Ginerele moare si nu are urmasi. Urmasii defunctei vor terenurile pe ei si sa se corecteze titlul de proprietate care s-a emis gresit, trebuia pe mostenitorii defunctei. Cei de facut. Va rog frumos ajutati-ne. Multumesc anticipat

 159. Bunica mea are un act de propietate pe un teren cu o casa construita pe el, nora ei a luat actul si a plecat in italia. Ea vrea sa isi scoata un alt act gen copie sau nu stiu cum se zice. Ce trebuie sa faca ?
  Si sa il anuleze pe cel care este la nora ei !

 160. Buna ziua. Am o problema cu o casa construita de parinti mei pe terenul bunicului meu din partea tatalui. Si bunicul si tatal meu au decedat. Actul de proprietate pe pamant este pe numele bunicului iar actul de proprietate al casei este pe numele tatalui meu. Cum fac sa redobandesc casa? Trebuie impartita cu restul membilor familiei tatalui meu?

 161. Buna ziua. Am si eu o problema cu mama mea care spune ca este proprietara apartamentului in care locuiesc impreuna cu ea, sotul si fetita mea, de cate ori o deranjeaza copilul ne ameninta ca ne da afara din casa. Poate face acest lucru? Apartamentul a fost dat de fabrica unde lucra ea in 1983, in 1992 a divortat de tatal meu schimbandu-si numele in numele ei de fata, atunci a si cumparat acest ap.pe noul sau nume. Eu nu am vazut niciodata contractul casei insa la o discutie intre ea si tata, ea spunea ca in contract nu sunt decat 3 persoane trecute respectiv ea, sora mea si eu, cumparat fiind de ea pe numele de fata ne poate da afara din casa? Adica eu si sora mea nu avem nici un drept la aceasta locuinta? Va multumesc anticipat

 162. Buna ziua.

  Va rog sa ma ajutati cu un sfat, bunicul meu este proprietarul casei in care locuim si al unui teren intravilan, ambele proprietati pe acelasi act. Vrea sa imparta proprietatile, casa tataluui meu si terenul fratelui lui tata ( singurii copii). Bunica a murit acum doi ani, acum fratele tatalui a decis ca mai bine vrea donatie, si nu act de vanzare cumparare. L-a dus pe bunicul la o examinare pshihiatrica. Este normala aceasta procedura pentru a face donatia?? Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi, ce se intampla cu actul de proprietate vechi (se divide?) si tatal cum poate sa intre in posesia casei – dupa terminarea donatiei (cat mai simplu si mai ieftin). Pe tatal meu il incurca in vreun fel (legal vorbind) aceasta donatie a bunicului in privinta actului la casa? Va rog mult cateva sfaturi, multumesc anticipat

 163. Parintii mei au cumparat un apartament in anul 2000. Este intabulat. Acum 2 ani mama mea a murit iar eu cu surorile mele am renuntat la partea noastra ca sa ramana tatalui casa. Tata a pierdut contractul. Ce putem face? Contractul era pe numele ambilor parinti. Unde ma pot adresa?

 164. Este legal sa instrainez un teren pentru care am titlu de proprietate, dar nu am intabulare, in baza unei procuri notariale, prin care mandatarul se insarcineaza cu vanzarea acestui teren, cu plata impozitului anual si cu tot ce implica posesia acestuia? Practic pe mine ma degreveaza de tot ceea ce inseamna posedarea acestui teren.

 165. Tatal meu decedat in 1997 a avut un titlu comun pe teren extravilan impreuna cu unchiul meu decedat si el. mama nu a facut succesiune dupa tata si a decedat curand. matusa mea a vandut pamantul si nu mai are titlul acela comun care era la dansa. pt a face succesiunea cum procedez neavand acel titlu?
  multumesc!

 166. am un unchi care a pierdut actul de propietate al bunicilor, ambii sunt decedati, inainte de 1983 si vreau sa merg pentru a scoate un nou act unde trebuie sa merg sau nu stiu daca mai exista un alt act unde poate fi
  va multumesc va rog urgent datimi un mesaj pe mail

 167. buna ziua bunicii mei au cumparat insectorul 6 in anul 1950 un teren de 400 metri cu chitanta de mina cu martorii cum era atunci intre timp bunicii au decedat si au ramas doi unchii cum pot proceda pentru a face un act de propietate pe acest teren si unde trebuie sa ma adresez vreau sa precizez ca la primarie apare numele bunicului ca detinator si platim impozit si este si o casa cu doua camere cu nr cadastral, va rog sa ma ajutati va multumesc anticipat

 168. Buna ziua. Parintii mei detin mai multe terenuri pentru care s-au emis titluri de proprietate. Acum doresc sa le vanda, dar nu mai au aceste titluri de proprietate. Ce se poate face? Pot obtine alte titluri sau se poate face vinzarea si fara(mentionez ca terenurile nu sunt intabulate). Daca tr sa le declare pierdute, cum procedeaza, pentru ca nu se cunosc detalii gen nr al actului. Se poate declara pierdere specificand doar titularul, avand in vedere ca absolut toate titlurile emise pe acel nume sunt pierdute? Va rog sa ma ajutati cu aceste informatii si va multumesc anticipat. Cu stima

 169. Buna seara. Mama mea are 3 frati, deci in total sunt 4, dupa moartea bunicilor au impartit un teren in suprafata de 3000mp, dar mai aveau de primit prin reconstituire, de la CAP inca 6000mp. La data respectiva nu se solutionase inca dosarul pentru retrocedare, deci au impartit ce au avut pe acte in momentul acela. Dupa cativa ani a fost emis si titlul de proprietate, cu toata suprafata reala, dar… surpriza, era pe numele unui singur mostenitor (un unchi istet) plus bunica care in fapt era decedata inca cu mult inainte de prima imparteala.
  Pai daca ambii bunici erau decedati inca din 1975 respectiv 1984 iar in 1991 s-a facut primul partaj… cum a mai aparut bunica pe titlul de proprietate emis in 1993? Alaturi de unchiul ca mostenitori de drept.
  In situatia aceasta pot ce-i trei frati sa ceara impartirea diferentei dobandite prin titlul de proprietate? Sau…raman 6000mp la unchiul si la …bunica?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns.
  Cu stima !

 170. Tatalui meu i-a fost furat contractul original de proprietate a unui apartament situat in Bucuresti. Unde trebuie sa se adreseze sa scoata un duplicat si sa declare nul pe cel furat?
  Cu multumiri.

 171. Buna ziua
  Va rog daca se poate sa mi răspunderi la o intrebare:
  Mi s-a furat contractul casei, proprietare sîntem eu, mama mea si sora mea, dar cele doua nu sant in tara restectiv mama si sora mea, mai mult de atât mama mea este f bolnava si paralizată la pat. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat, cum sa obtin altul.
  Multumesc

 172. Buna ziua,
  In urma decesului tatalui meu am gasit un act notarial original, de vanzare-cumparare, act prin care el cumpara un teren in anul 1945. Incercand sa identific terenul, l-am gasit, un teren viran, plin de buruieni lasat de izbeliste. Deci: exista ! Problema mea este: unde verific actul respectiv? Cum aflu daca nu cumva exista un alt propietar? Cum fac sa intru in posesia terenului? Succesiune?
  Multumesc

 173. Buna ziua,
  Primaria a pierdut titlul de proprietate al bunicilor (titlul spun ei a fost trimis prin posta la adresa bunicilor dar acolo nu mai locuia nimeni).Bunici au decedat si nu pot face succesiunea fara titlu.Cum pot obtine un duplicat?
  Multumesc

 174. Buna ziua, am si eu o problema cu un titlu de proprietate; bunicul meu pana sa decedeze si-a declarat la primarie doar pamanturile arabile si fanetele si in curtea casei a declarat decat 500 m2 inloc de 2500 m2 cat este normal, acum in titlu de proprietate apare cum a declarat fara aia 2500 m2, ia facut lui tata act de vanzare-cumparare, dar noi ne stiind cat masoara pamantul din curte si crezand ca e trecut tot ne-am apucat de constructii si am facut o casa, am facut toate actele care sunt necesare, dar casa noua nu intra in astia 500 m2 declarati si trecuti in titlu de proprietate, intra decat casa batraneasca nu si gradina casei reprezentand astia 2000 m2, acum cand vrem sa facem taxa de succesiune si cadastru nu putem sa facem decat pe fanete, arabil si pe 500 m2 fara aia 2000 m2 pentru ca pe ceilalti nu avem cum sa le dovedim lor prin acte ca sunt ai nostri.Va rog sa ne indrumati ce sa facem sa fim in regula cu toate actele si sa ii trecem si pe cei 2000 m2 in titlu de proprietate.

 175. Buna ziua! Bunicul sotului meu vrea sa ne lase noua casa si terenul aferent, dupa bunica sotului nu s-a facut taxa de succesiune iar singurul lor copil este soacra mea care nu are nici o pretentie si nici cumnatele mele DEOCAMDATA nu au; dar actele casei le-a luat una din cumnatele mele si acum a spus ca le-a pierdut! Am fost la primaria comunei si ne-au trimis sa mergem la arhiva judeteana sa scoatem un duplicat! Va rog sa ne dati un sfat cu ce trebuie sa facem ca sa nu batem din usa in usa si sa ne ceara mii de acte si sa facem multe drumuri degeaba! Si referitor la faptul ca bunicul sotului vrea sa ne lase noua casa si terenul, putem merge la un notar sau trebuie sa facem cadastru si taxa de succesiune?

 176. Buna seara, am o problema urgenta, vreau sa achizitionez un apartamant de la o societate comerciala din Hunedoara dar acestia nu mai gasesc actul de proprietate al imobilului, exista si problema ca blocul unde e apartamentul e construit de o firma tot din Hunedoara, pe vremea aceea ambele firme de stat. Momentan tot ce stiu e ca exista un contract x cu o anumita valoare pentru constructie de locuinte. Dupa 10 ani arhivele au fost distruse la ambele firme, imobilul e intabulat la cartea funciara dar banca imi cere act de proprietate. Ce pot face in acest caz?Astept cu nerabdare un raspuns

 177. Buna ziua,
  Am si eu o rugaminte la dumneavoastra, de unde pot scoate un duplicat al contractului de vanzare-cumparare al apartamentului (din pacate am plastifiat originalul).

  Multumesc frumos,
  Sonia Alexandru

 178. Buna ziua, bunica mea a pierdut titlul de propietate al casei, acum este imobilizata la pat, eu am grija de ea si mi-a promis ca imi lasa mie casa daca am grija de ea. Ce trebuie sa fac pentru ai scoate un alt titlu? Bunica are si 2 copii, e vreo problema daca ea vrea sa imi lase mie casa? Dupa ce a murit bunicul s-a facut succesiunea si copii au fost de acord ca bunica sa fie singura mostenitoare. Este nevoie de copii, sa fie de acord si ei sa-mi lase casa?

 179. Detin un teren primit mostenire de la parintii mei. Este intabulat si pus borne. Vecinul meu a intrat pe terenul meu cu aproximativ 0.30 cm mutandu-si gardul.Am facut plangere la politie, a fost atentionat dar acesta incearca sa ma intimideze si tine pasarile si animalele in continuare pe terenul meu. Ce pot sa fac?

 180. Buna seara.Vreau sa cumpăr o casa, dar proprietarul nu are titlul de proprietate doar un act de donație de la tatăl lui. Cum ar putea sa scoată titlul de proprietate si cat durează? VA mulțumesc!

 181. Buna ziua,
  Va rog din suflet sa ma ajutati!
  Mama mea are un apartament micut cu o camera, cumparat din banii ei stransi de zeci de ani de zile.In urma cu vreo 4 luni tot primeste diferite facturi, amenzi de la politie s.a.m.d pe aceeasi adresa dar cu titular diferit.Sarmana e foarte speriata ca cineva a reusit sa falsifice actele de vanzare-cumparare al imobilului. Este posibil asa ceva? Va rog frumos sa ma ajutati..daca e posibil(Doamne fereste !), unde as putea sa merg, la cine trebuie sa apelez sa fie problema remediata?
  Va multumesc anticipat.

 182. Constantinescu Ovidiu

  Buna ziua!
  Mama mea a pierdut actul de propietate al bunicilor, ambii sunt decedati in 1983 si nici pana astazi nu s-a facut succesiunea. As dori sa-mi spuneti unde pot depune cerere pentru a scoate un nou act de proprietate pentru a se face succesiunea
  Va multumesc
  Va rog urgent dati-mi un mesaj pe mail.

 183. Buna ziua
  As dori sa va adresez o intrebare:
  Am facut dezbaterea succesiunii dupa mama mea si am in certificatul de mostenitor am trecut un pamint arabil pe care doresc sa il vind.
  La momentul dezbaterii succesiunii am avut originalul titlului de proprietate dar acum nu il mai am decit in copie.
  Este suficient sa prezint certificatul de mostenitor si o copie a tilului de proprietate sau trebuie sa obtin un duplicat al titlului de proprietate.

  Va multumesc,

  Daniela

 184. Buna ziua. Mama a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva asupra unei suprafete de pamant de pe un titlu de proprietate comun. Mama a decedat anul trecut iar eu nu pot sa pun in executare aceasta hotarare deoarece detinatorul originalului a decedat iar sotia acestuia nu-l mai are. Ca sa fiu pus in posesie conform hotarari imi trebuie originalul. Am facut cerere la o.c.p.i l-am declarat pierdut in monitorul oficial in vederea eliberari unui duplicat dar treaba este mai complicata deoarece trebuiesc mai multe acte. Acestea mi se par inutile fiind vorba de declaratii notariale ale mostenitorilor e.t.c mentionez ca numele celui care detinea originalul pe titlu este trecat gresit Dinica in loc de Dinca. Ce as putea face?

 185. Bunicii mei, PETRE M DUMITRU şi MARIA au locuit în Galati pe fosta str, Sfinţii Împăraţi nr. 66, actualmente Bd. Anul Revoluţiei din 1848, în locuinţa proprietate personală care funcţiona şi ca pensiune pentru vânzătorii stradali. După 1944, de frica ruşilor, bunicii mei s-au întors în satul natal, Goruneşti-Bălceşti jud. Vâlcea, unde în 1977 au primit de la Primăria Galaţi suma de 18.000 lei vechi ca despăgubire a expropierii unei părţi a locaţiei ca urmare a sistematizării stradale.Fiind unicul moştenitor al mamei mele care era unică moştenitoare a bunicilor mei, vă rog să mă ajutaţi să intru înposesia moştenirii.Vă mulţumesc anticipat !

 186. Cum se poate recupera legal contractul de apartament care a fost instrainat de fratele meu de buna voie unui unchi.Poate sa faca ceva cu acel contract? Sa vanda apartamentul sau sa gireze? tata a decedat iar apartamentul este al mamei si cei doi copii.Multumesc.

 187. buna ziua, in actul de proprietate al mamei mele se invecineaza cu drum la N cu drum la S si drum la V. vecinul meu din V in titlul de proprietate nu este trecut drum care sa ne desparta el se invecineaza cu mine la fel si partea de N propietarul se invecineaza cu mine potrivit titlui lui de proprietate. cum sa fac sa schimb titlul de proprietate sa renunt la atatea drumuri care nu sunt folosite? am vb cu persoanele invecinate si ele sunt de acord sa inchid aceste drumuri pe care nu le foloseste nimeni findca duc catre terenuri arabile si sunt prea inguste deasta spun ca sunt folosite. daca se poate modifica pot sa-l schimb eu findca mama este in Italia si nu poate sa vina acasa sa-l schimbe personal. ma puteti ajuta va rog?

 188. Buna ziua! Ma confrunt cu o mare problema si nu știu cu s-o rezolv. Locuiesc in Japonia si am 2 bebelusi mici, si ne putând sa ma deplasez pana in România am făcut procura unei prietene sa îmi facă buletinele pt mine si fiul cel mare. Pentru buletine ia fost necesare si certificatele de naștere originale si contractul de vanzare – cumpărare. A făcut buletinele fără probleme, specific ca asta sa întâmplat la București, si le-a depurativ la posta cu confirmare de primire sa le trimită mamei mele, toate originalele si nu au mai ajuns. A depus plângere la posta si i sa spus ca sau pierdut!Cum pot proceda sa nu ma lase cineva fără apartament?Va rog mult ajutati-ma aștept răspuns!

 189. buna seara am o rugaminte la dumneavoastra bunica mea a fost casatorita cu sotul ei pina a decedat sotul ei a fost infiat de o familie si bine nteles pina a se casatori intre timp acea familie a mai luat o fata in crestere dupa revolutie acea fata a devenit mai proprietar ca bunicul unde pot afla daca acea persoana a fost infiata ea actualmente casatorita si numele de familie schimbat pe sot va multumesc

 190. Gabriela Cismasu

  Buna ziua, eu si familia mea ma confrunt cu o mare problema. Mama in urma unei curatenii generale, a aruncat la ghena de gunoi o mapa in care se aflau absolut toate actele apartamentului in care locuim, inclusiv toate actele noastre personale inafara de buletine pe care le aveam fiecare in posesie la momentul respectiv. De specificat este faptul ca, casa a fost cumparata in rate de la ICVL, aceasta fiind achitata integral in 1974-75. Nu mai detinem nici un act doveditor ca mama este proprietar, nu mai are nici carte funciara…Intrebarea este daca ea avand doar buletinul si nici macar o copie a titlului de proprietate, figureaza undeva??? Suntem disperati va rugam ajutati-ne cu un sfat.O zi buna!

 191. Buna ziua,
  eu si cu sotul meu ne confruntam cu urmatoarea problema.
  De 7 luni locuim cu soacra mea, intr-un apartament de 3 camere, mentionez ca soacra mea mai are un apartament care il are inchiriat, in apartamentul in care locuim cu ea noi de cand ne-am mutat achitam tot ( intretinere, lumina etc.).
  Doar ca femeia nu mai are discernamant are 70 de ani, si ne tot ameninta ca ne da afara, cheama politia, jigniri si sotul meu mai are o sora care are casa ei, dar sincer nujtim cum sa mai facem sa o potolim. Cele doua apartamente sunt pe numele ei, dar situatia nostra financiara nu ne prea permite sa mergem cu chirie, am stat inainte si ea a fost cea care a vrut sa stam cu ea, dar sincer nu se mai poate trai cu ea, ne este teama cand ajungem seara de la servici sa nu ne gasim lucrurile in strada.
  Ce sa facem?
  Multumesc anticipat.

 192. Buna ziua,
  Am cumparat in 2003 iunie un apatament, in cotract vanzare -cump. aparand si cota aferenta de teren de 6,40 mp(desi titlul de proprietate existent din 1995 mentiona o cota de 7,9o mp). Notarul meu care l-a intocmit a preluat aceasta suprafata de 6.4 din contractul de vanzare anterior, inchiat in 2000 la alt notar intre primul proprietar al apartamentului, din 1995, si proprietarul care mi-a vandut mie ulterior in 2003. La o luna dupa cumpare de catre mine, adica in iulie 2003 , notarul contractului din 2000 a sesizat eroarea si a dispus din oficiu rectificarea contractului lui din 2000. Am mers si la notarul meu care a rectificat si el contractul meu de cumparare din 2003.
  Acum vreau sa vand si am scos certificat fiscal in care apare cota de 6.4 mp. impozitele le-am platit la zi , dar mentionez ca nu am stiut pana astazi ce suprafata este declarata la ditl. Probabil ca a fost declarata de cineva, la prima vanzare din 2000, in mod eronat. Nu stiu de catre cine, si ce ar trebui sa fac? sa merg la ditl din proprie initiativa? ma asteapta amenzi si penalitati avand in vedere ca suntem in 2015? Multumesc anticipat.

  Doresc tot acum sa inscriu la ocpi si o constructie balcon efectuata in 2005, cu autorizatie, adica sa fac o actualizare cadastru, spre a putea vinde acest apartament. Si in acest caz, de neactualizare cadastru pana in prezent se percep amenzi? Si ce preturi implica aceasta operatie. Multumesc.

 193. Buna seara.
  Am o intrebare si va rog din suflet sa ma ajutati.
  Intentionez sa cumpar un apartament.
  Problema este ca titularul a murit iar cele 2 fete nu gasesc titlul de proprietate nicaieri . Sa incercat la primarie sa ceara o copie dar nu exista. Apartamentul a fost cumparat de la RAGCL si acolo sa cautat o copie dupa contract dar nimic. Apartamentul nu a fost intabulat pe proprietarul cel decedat si nu stiu cum s-ar putea realiza vanzarea dintre mine si ele

 194. Bunä Ziua Domnul Dumitrescu,
  as avea si eu o intrebare poate puteti sä imi dati si mie un sfat! Am cumparat cam acum 10 ani o casa in Romania, eu locuiesc in Austria. Pt cä nu ma-m inteles cu parinti nu am mai fost acasä de 7 ani. Problema mea este in afarä de Contractul de cumparare nu mai am nici un act!!! Ce pot sä fac sä pot sä vind casa???
  Vä Multumesc din suflet!
  Mit freundlichen grüßen Mariana D.

 195. Va rog sa ma ajutati.titlul de proprietate a fost pierdut.situatia este incurcata.titlul pe vreo 6h, pe numele bunicii trebuia sa ajunga la tata insa in 1994 cele 3 surori ale lui au vandut inclusiv partea lui unui arendas, cu chitanta de mana.10 ani tata a mers la primaria satului Nana, iar primarul, acum decedat se facea ca nu stie nimic.Ulterior am aflat k agentul agricol a fost trimis special sa ia de la Calarasi actul si i l-a dat acelui arendas.in 2008 s-au judecat, tata a castigat in instanta partea lui la care s-a adaugat si partea surorilor care au declarat ca renunta la pamant.In toamna un var l-a pus pe tata sa semneze o hartie cum ca e de acord ca surorile lui sa isi recapete partea, iar acum s-a trezit intr-un proces de refacere a succesiunii deoarece urmasii arendasului doresc sa recupereze pamantul cumparat.De curand tata a aflat ca nici acesti urmasi nu mai au titlul.Cum pot face ca acel titlu sa fie reemis?Multumesc anticipat
  O zi buna!

 196. Buna ziua, as vrea sa stiu in legatura cu pierdera contractului de casa … Bunicul meu a pierdut contractul de casa, iar acum el impreuna cu mine am decis sa vindem acea casa. As vrea sa stiu daca doar el poate sa depuna cererea pentru duplicatul contractului de casa personal sau daca as putea sa il ajut sa urmez eu demersurile…si cum as putea. Multumesc

 197. Buna ziua, situatia este urmatoarea : soacra mea a fost casatorita cu fostul sot, acesta incheind inainte de casatorie un contract de constructie cu fostul ICVL care insa a fost predat in timpul casatoriei. La partaj instanta a respins cererea de partaj pe motiv ca nu exista titlul de proprietate depus la dosar – soacra mea nu il ar si nici socrul nu cred ca detine asa ceva.

  Cum pot stii daca exista titlul si de unde putem lua un duplicat, atata vreme cat contractul de constructie e pe numele sotului?

 198. Dupa decesul parintelui am primit certificatul de nastere cu stampila pe el fiind decedat. Daca sa pierdut mai este nevoie sa fac altul.

 199. Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema, eu si cu familia mea ne luptam de mai bine de 10 ani sa obtinem un teren ce a fot luat abuziv pe timpul lui Gheorgiu Dej mai exact 1000 mp cu tot cu casa, la momentul actual se afla mai multe fabrici de tesaturi pe acele suprafete, intre timp bunica mea sa stins si nu ne-a spus niciodata unde este exact situat acel teren, avem titlul de mostenire, si toate actele defunctilor, dar nu avem o schita in care sa se ateste exact locul terenului, cum putem intra in posesia lui si de unde, problema e ca sunt mai multe cladiri ridicate si nu putem s-ai dam pe toti la oparte, in actul de proprietate este scrisa doar suprafata si strada, fara schita fara invecinatati sau alte repere, va rog daca se poate sa ma ajutati, va multumesc, cu stima Cristian

 200. Buna seara.Am si eu o problema.Mama mea are un contract prin care parintii ei ii lasa mostenire casa dupa moartea lor.Acum doar mama ei mai traieste, insa contractul casei nu exista.Ar trebui sa mai fie un contract in afara de cel pe care il are ea?Si daca da, de unde il putem recupera sau ce trebuie sa facem?Multumessc.

 201. Una din suprafetele de teren din titlu sunt trecute gresit (nu-mi apartine).Cum trebuie sa procedez?

 202. Iordachi valentin

  Bună ziua! Ma numesc iordachi valentin și am o mare rugăminte la dumnevoastră. Părinți mei au construit o casa pe un teren care nu are nici un act de proprietar. De 5 ani se chinuie sa facă acte și nu reușesc. Cum sa procedez? Cu mult respect

 203. Va rog sa ma ajutati.Nu mai gasesc actul de vanzare cumparare asupra unui garaj.
  Sunt cu plata impozitului pe proprietate la zi.Am cerut la Adm Financiara istoricul de rol al garajului.Dosarul in care se gaseste actul de vanzare cumparare prin care s-a facut impunerea, nu se gaseste in arhiva Adm Financiare.Vanzatorul a decedat si nu gasesc notarul care a perfectat actele de vanzare cumparare.
  Vreau sa vand garajul.Ce pot face pentru a putea perfecta actele.Va multumesc.

 204. Buna ziua, va rog frumos am nevoie de o informatie vitala, am o mostenire din Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta si vreau sa-mi revendic titlul de proprietate pe numele meu.Am toate actele necesare legalizate(act fiscal, primarie, actul de donatie si certificat de mostenitor) pentru efectuarea cadastrului la OCPI Constanta imi trebuie si actul de pamant prin care a cumparat tatal meu terenul aferent, eu nu mai am actul original, pierzand-ul iar la primaria Mihail Kogalniceanu exista decat o copie, am incercat si la arhiva nationala Constanta si am primit raspuns negativ, ce se poate face pentru a autentifica acel act? Va multumesc anticipat.

 205. Buna ziua, doresc sa aflu numele proprietarului unui teren, detin numai numarul cadastral. Cum sa procedez ? Va multumesc anticipat.

 206. Buna ziua!
  Buna ziua! Am si eu o problema.
  Socrii mei nu mai au de multi ani contractul pe casa.Casa este batrana si banuiesc ca contractul s-a pierdut demult.Socri si cu sotul inainte au locuit la bloc si cand au murit ai batrani (parintii socrului meu) s-au mutat la casa de la tara. (Cea fara contract) si as dori sa stiu daca se mai poate face contractul? Cu cine ar trebui sa vorbim? Cu un notar? Ca nu stiu cine se ocupa de chestiile astea. Banuiesc ca trebuie sa vorbim si cu un proiectant ca sa faca schita la casa.Nu stiu…habar nu am ce trebuie facut.

 207. Domsa Georgiana

  Buna ziua,
  Bunica mea a moștenit 2 h de teren de la bunicul ei. Cand a mers în anul 1990 la primăria comunei i s-a dat un biletei cu ce fel de teren are, și anume 1 h pădure, 10arii pășune etc. De atunci nu s-a mai interesat de teren pt ca a avut alte probleme. Acum când am mers din nou la primăria comunei pt ca are nevoie de acel teren i s-a spus ca nu se mai gasesc actele în primărie. Întrebarea mea este unde altundeva mai putem găsi menționat cine este proprietarul acelor terenuri, în afară de primărie? Multumesc anticipat.

 208. am si eu o problema

  Bunicii mei locuiesc intr-o casa construita de parintii bunicului prin 1957. Au pierdut titlul de proprietate pe teren si casa. Pot scoate de la primarie un extras cf de informare. Ce se poate face sa obtina un duplicat dupa actele casei. Va multumec!

 209. Bună ziua. în urma cu 12 ani am încheiat un contract cu clauză de întreținere cu o bătrână dar am pierdut actele. Bătrână a murit, iar eu nu am nici un act cu care să dovedesc acest lucru ce pot să fac. multumesc

 210. Buna am si eu o problema.Am primit de la electrica o scrisoare ca trebuie reactualizat contractul de furnizare a energiei electrice.
  Contractul e facut pe bunicul meu, acesta e decedat de 18 ani.
  Dupa decesul lui am ramas eu in casa bunicilor. Dar nu gasesc nicaieri actele casei, bunicul e trecut pe contractul de la electrica, teoretic trebuie sa fi avand ceva documente.

  Ce ar trebuii sa fac, ca sa fac rost de documente, ca sa pot intabula sau sa fac o succesiune?

 211. Buna ziua,
  Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema legata de o casa de la tara.
  In urma decesului bunicii mele in urma cu cativa ani, casa, curtea in care se afla si terenurile agricole au ramas copiilor ei (4), dar nu s-a facut acea iesire din indiviziune. Nu stiu daca folosesc termenii corect, dar sper sa intelegeti situatia.
  Este posibil ca unul din cei 4, fara acordul celorlalti, sa isi insuseasca una din aceste proprietati sau pe toate prin mijloace ilegale sau folosindu-se de anumite portite din lege – poate cu sprijinul unui notar (eventual mituit) sau in alt mod?
  Multumesc anticipat.

 212. buna ziua,
  cum sa procedez in situatia in care in urma cu 2 seri mi s-a furat actul de proprietate, actul era pe numele tatalui, care a decedat si nu am dezbatut succesiunea.
  am mentionat in PV de constatare la politie lipsa acestuia, cum sa procedez pe mai departe?
  va multumesc frumos!

 213. Buna seara
  As dori sa stiu unde ma pot adresa: eu am un contract de vanzare cumparare cu uzul fruct viager cu bunica mea. Bunica mea adecedat si automant am intrat eu in drepturi. Problema este ca s-a pierdut actul de vanzare-cumparare. Ce as putea face sa intru in posesia unui duplicat. Mentionez ca actul de vanzare cumparare pierdut s-a efectuat in anul 1992 la notariat de stat.

 214. Am si eu o intrebare? In urma partajului succesoral am primit drept mostenire un teren situat in Pitesti. Mergind la primaria Pitesti pentru inscriere pe rol am refuzat pe motiv ca pe titlul de proprietate pe fata scrie ca terenul este stuat in extravilanul com. Rociu, unde a fost domiciliul tatalui meu, iar pe verso sunt trecute datele de identificare cu Uat, tarla, vecini, real unde este situat terenul, in extravilan Pitesti. De asemanea pe Procesul verbal de punere in posesie, in anexa este trecut, teren situat in Pitesi, tarla, parcela, vecini, din Pitesti asa cum am verificat si la Ocolul Silvic Pitesti. Mi s-a spus ca trebuie sa merg la primaria Rociu Arges pentru intocmirea documentatiei in vederea indreptarii erorii materiale dupa titlul de proprietate, precizez ca eu nu am decit o copie conforma cu originalul eliberata de OCPI Arges. Mi s-a cerut originalul, intrucit nu am mi s-a cerut un duplicat, si ma plimba???? Varog precizati-mi procedura pentru obtinerea unui duplicat.
  Cu stima. D. Dumitru

 215. Buna ziua,
  As dori sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: am bunicii decedati din partea
  tatalui; de asemenea si tatal meu a decedat la un an dupa bunica. am mers in comuna impreuna cu unchii unde s-a intocmit certificatul de mostenitor si suplimentul meu la Bucuresti. ACUM URMEAZA SA FACEM PARTAJUL (IESIREA DIN INDIVIZIUNE) INSA UNCHII MEI NU DORESC SA IMPARTA IN MOD EGAL.
  Titlul de proprietate a ramas la ei, iar eu nu am nici copie. Cum il pot obtine? Titlul de propprietate mai continea si teren intravilan dar acesta nu s-a luat in discutie, ei sustinand ca au case si acte si nu se mai poate lua in considerare. Notarul doar a intrebat si a acceptat explicatia fara nici o dovada. E posibil acest luccru ?
  Mentionez ca dreptul de proprietate l-a dobandit defuncta (bunica) prin reconstituirea dreptului de proprietate cf legii 18/1991, al lg 1/2000 si lg 247/20005.
  Va multumesc frumos!

 216. Detin cu sotul un apartament ce a fost cumparat din banii donati de socrii. Ne-am despartit fara acte. Nu am divortat inca. El a luat toate actele de la casa. Cum pot obtine o copie, un duplicat dupa actul casei. Amandoi sunt trecuti ca si cumparatori pe act. Va multumesc

 217. buna ziua
  am intrat in posesia a 2 fotocopii ale unor titluri de proprietate emise in anul 2000 pe numele bunicii mele decedate, ptr. 2 suprafete de teren extravilan intr-o zona agricola a tarii f.f.productiva
  cind m-am deplasat la Primaria ce a emis cele 2 titluri, mi s-a spus ca unul dintre titluri trebuie anulat
  de ce ar trebui anulat si daca intradevar asa este, care este procedura de anulare?
  mentionez ca pe cele 2 titluri apar suprafete de teren individualizate diferit.

 218. In speranta ca-mi veti da un sfat, ce trebuie sa fac.
  Socrii au murit, aveau 2 fii care au murit si ei, am ramas 2 vaduve fiecare cu cate un copil. De pe urma socrilor s-a mostenit o casa cu teren in Otopeni. Casa+terenul trebuie vandut si banii impartiti. Idealul.
  Actele de proprietate a casei sunt la cumnata mea si as dori si eu un duplicat dupa actele de proprietate pt.ca de fiecare data cand am nevoie trebuie sa-i cer ei sa.mi faca copii legalizare etc. timp pierdut, drumuri obositoare.
  Va rog sa.mi spuneti ce trebuie sa fac sa am si eu un duplicat, in ideea ca nu s-a pierdut, deteriorat cel original, daca pot obtine unul.
  Va multumesc

 219. Va rog sa-mi explicati de ce Primaria imi cere schita imobilului cumparat pentru a inscrie locuinta la taxe si impozite. La notar cand am facut actele nu a trebuit decat extras CF iar acum vechiul proprietar zice ca nu are asa ceva. Este vorba despre o casa ce am cumparat-o, de 65 mp si pe care trebuie sa o inscriu la Primarie- taxe si impozite in termen de 30 de zile, dar primaria imi cere pe langa contractul de vanzare-cumparare si schita casei. De unde pot sa iau asa ceva? Fara aceasta schita nu pot sa inregistrez imobilul la taxe si impozite pe numele meu? Ce se intampla in cazul acesta?

Lasa un comentariu